Türkiye’nin İlk Gastronomi Rehberi: İncili Gastronomi Rehberi!
Türkiye’de ilk defa 2017 yılında Hürriyet ve Karaca işbirliğinde; değerlendirme ve derecelendirme sistemi ile bir gastronomi rehberi hazırlanmıştır.
Türkiye’de ilk defa 2017 yılında Hürriyet ve Karaca işbirliğinde; değerlendirme ve derecelendirme sistemi ile bir gastronomi rehberi hazırlanmıştır.
Rehber, yeme içme sektörünün önde gelen isimleri, yemek yazarları, danışma kurulu üyeleri ve kimliği gizli tutulan müfettişler tarafından hazırlanmaktadır. Rehberde İstanbul, Ankara, İzmir, Bodrum, Antalya ve Bursa başta olmak üzere Gaziantep ve Adana’daki restoranlar yer almaktadır. Restoranların dışında yine bu şehirlerdeki lezzet noktaları da yer almaktadır. Ayrıca “Asırlık Mekânlar” ve “Yeni Açılanlar” şeklinde farklı başlıklar altında da restoranlar incelenmektedir. Bunun dışında web sitesinde yıl içinde açılan ve kapanan restoranların güncellenmesi yapılacaktır.
Gastronomi rehberinde görev yapacak gizli müfettişler seçilirken ilk dikkat edilen nokta seçilecek kişilerin restoranlarla herhangi bir maddi ve manevi bağlarının olmamasıdır. Etik olarak uygun olmayacağı düşünüldüğü için müfettişler arasında şefler, işletmeciler ve restoran sahipleri olmamasına da dikkat edilmiştir. Ayrıca seçilen müfettişlerin puan verdikleri restoranlarda görevlerini gizli tutmaları istenmekte ve beklenmektedir. Gönüllülük esasına dayanarak katkı sağlayan 300’e yakın müfettiş bir yıl boyunca gittikleri restoranları değerlendirmektedir. Değerlendirilen her restoran en az 3 müfettiş ve proje ekibinden 1 kişi tarafından ziyaret edilerek değerlendirilmektedir. Restoranlar değerlendirilirken kullanılan malzeme, servis, sunum, lezzet, dekorasyon ve fiyat gibi belli özelliklere göre puanlama yapılmaktadır.
Rehberde Gösterilen İnci Açılımları
5 inci: Sıra dışı deneyim 4 inci: Mükemmel 3 inci: Çok iyi 2 inci: İyi 1 inci: Gitmeye değer
Rehberde Yer Alan Restoranların Fiyat Aralığı Gösterimi
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Dekan Yardımcısı ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim elemanlarından Doç. Dr. Murat Doğan’ın yazısı Hotel Restaurant ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nden Arş. Gör. Eda Türkay, kısa film projesi Aç Açına ile 35. Ankara ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Dekan Yardımcılarından ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Murat Doğan’ın “An Investigation into ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) ve Bulgaristan’daki Shumen Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından düzenlenen uluslararası karma resim sergisi, Bulgaristan’ın Nikola Marinov Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluşmaya devam ediyor. ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü ile Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü, Görme Engelliler İçin Sesli Kitap ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencilerinden Elif Kurt ve Feymenur Yılmaz ÇAP yapmaya hak kazandı.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri ve öğretim elemanları 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını mutfakta muffinler yapıp okula ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Gelişim Sanat Galerisi, Grafik Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Nuri Sezer'in sanat ve eğitim alanında 45 yılı aşkın birikimini yansıttığı "YaşArt" ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim elemanı Arş. Gör. Emel Çirişoğlu, Gıda ve Tarım Sektöründe Etki Odaklı ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından düzenlenen “Gelişime İlham Olan Kadınlar Sosyal Sorumluluk Projesi” kapsamında, 30 Ekim 2024'te İstanbul Modern’deki Chiharu Shiota’nın “Dünyalar Arasında” ...