Türkiye’nin İlk Gastronomi Rehberi: İncili Gastronomi Rehberi!
Türkiye’de ilk defa 2017 yılında Hürriyet ve Karaca işbirliğinde; değerlendirme ve derecelendirme sistemi ile bir gastronomi rehberi hazırlanmıştır.
Türkiye’de ilk defa 2017 yılında Hürriyet ve Karaca işbirliğinde; değerlendirme ve derecelendirme sistemi ile bir gastronomi rehberi hazırlanmıştır.
Rehber, yeme içme sektörünün önde gelen isimleri, yemek yazarları, danışma kurulu üyeleri ve kimliği gizli tutulan müfettişler tarafından hazırlanmaktadır. Rehberde İstanbul, Ankara, İzmir, Bodrum, Antalya ve Bursa başta olmak üzere Gaziantep ve Adana’daki restoranlar yer almaktadır. Restoranların dışında yine bu şehirlerdeki lezzet noktaları da yer almaktadır. Ayrıca “Asırlık Mekânlar” ve “Yeni Açılanlar” şeklinde farklı başlıklar altında da restoranlar incelenmektedir. Bunun dışında web sitesinde yıl içinde açılan ve kapanan restoranların güncellenmesi yapılacaktır.
Gastronomi rehberinde görev yapacak gizli müfettişler seçilirken ilk dikkat edilen nokta seçilecek kişilerin restoranlarla herhangi bir maddi ve manevi bağlarının olmamasıdır. Etik olarak uygun olmayacağı düşünüldüğü için müfettişler arasında şefler, işletmeciler ve restoran sahipleri olmamasına da dikkat edilmiştir. Ayrıca seçilen müfettişlerin puan verdikleri restoranlarda görevlerini gizli tutmaları istenmekte ve beklenmektedir. Gönüllülük esasına dayanarak katkı sağlayan 300’e yakın müfettiş bir yıl boyunca gittikleri restoranları değerlendirmektedir. Değerlendirilen her restoran en az 3 müfettiş ve proje ekibinden 1 kişi tarafından ziyaret edilerek değerlendirilmektedir. Restoranlar değerlendirilirken kullanılan malzeme, servis, sunum, lezzet, dekorasyon ve fiyat gibi belli özelliklere göre puanlama yapılmaktadır.
Rehberde Gösterilen İnci Açılımları
5 inci: Sıra dışı deneyim 4 inci: Mükemmel 3 inci: Çok iyi 2 inci: İyi 1 inci: Gitmeye değer
Rehberde Yer Alan Restoranların Fiyat Aralığı Gösterimi
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü olarak 2024-2025 Güz Dönemi’nde Kariyer Merkezi desteği ile düzenlenen Kariyer Danışmanlığı Etkinliği ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi İç Mimarlık Ve Çevre Tasarımı Bölümü'nden Arş. Gör. Merve Karadaban, İstanbul Gelişim Üniversitesi Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi, Mimarlık (İngilizce) ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), İç Mimarlık Bölümü tarafından düzenlenen “Endüstri 5.0 ve Mimarlık” başlıklı söyleşi, 6 Aralık 2024 tarihinde gerçekleştirildi.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nde “Orman Lezzetleri” ile açık havada farklı pişirme teknikleri üzerine uygulamalı şekilde gerçekleştirilen ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Emre Doğan’ın yeni makalesi yayınlandı.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Grafik Tasarımı Bölümü, sektörle olan bağlarını daha da güçlendirmek amacıyla yeni dış paydaşını büyük bir memnuniyetle karşıladı. ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Müdürlüğü ile Güzel Sanatlar Fakültesi’nin iş birliğiyle ilk kez düzenlenen Uluslararası Sürdürülebilirlik Kısa Film Festivali, üç günlük yoğun ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) genelinde geçtiğimiz hafta, 25-27 Kasım 2024 tarihleri arasında Kurumsal Akreditasyon Programı kapsamında Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) denetimleri gerçekleşti. Güzel Sanatlar Fakültesi’nin ...