Taş Tepeler Karahantepe Belgeseli İki Ayrı Festivalde Finalist!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), İletişim ve Tasarımı Bölümü öğretim elemanlarından Öğr. Gör. ve Yönetmen Ahmet Bikiç’in yönetmenliğini yaptığı Taş Tepeler Karahantepe Belgeseli “6th International Folklore Film Festival” ve “5. Uluslararası Bingöl Kısa Film Festivali’nde finalist oldu.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), İletişim ve Tasarımı Bölümü öğretim elemanlarından Öğr. Gör. ve Yönetmen Ahmet Bikiç’in yönetmenliğini yaptığı Taş Tepeler Karahantepe Belgeseli iki ayrı uluslararası film festivali’nde finalist olarak seçildi.

“Karahantepe Film Atölyesi” kapsamında da UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Göbeklitepe’den bile daha eski olduğu düşünülen ve hemen bu bölgenin yanında yer alan Karahantepe’yi konu edinen “Taş Tepeler – Karahantepe Belgeseli” 3700 film arasından bu yıl Hindistan’da altıncısı düzenlenen “International Folklore Film Festival”de finalist olarak seçildi. Ayrıca Bikiç’in yönetmenliğini üstlendiği “Taş Tepeler Karahantepe Belgeseli” 1800 film arasından 5. Uluslararası Bingöl Kısa film festivalinde de finalist olarak yer aldı.

Bilinmeyen Bölgelere Işık Tutmak Önemli

Ahmet Bikiç, Dünya’nın ilgisini çekmeyi başarmış ve bilimsel açıdan oldukça önemli bir bölge olan Göbeklitepe yerine daha az bilinen bir nokta olan Karahantepe’yi çekmenin kendisinin belgesel türüne yaklaşımına daha uygun bir konumda olduğunu belirtti. Bu nedenle zaten bilinen bir bölge yerine daha az bilinen bir bölgeye ışık tutarak filmini yapmanın ve ardından uluslararası çapta film festivallerinde finalist olmasının çok kıymetli olduğunu söyledi.

Öğr. Gör./Yönetmen Ahmet Bikiç’i başarılarından dolayı tebrik eder, güzel haberlerinin devamını dileriz.