Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr


 Soslar ve Çorbalar dersinde Orman Lezzetleriyle Ateş Başı Çorbası Etkinliği!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümünde “Orman Lezzetleri” ile açık havada çorba pişirme etkinliği gerçekleştirildi!
Mutfak Sanatları Bölümü’nde Öğr. Gör. Çağkan Güner’in “GMS321Soslar ve Çorbalar” dersinde “Orman Lezzetleri” sayfasının kurucuları Çağatay Mutlu ve Murat Akay’ın katılımıyla “Ateş Başı Çorbası’” etkinliği gerçekleştirildi. Etkinlik 26 Aralık tarihinde G Blok bahçesinde düzenledi. Ders kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte katılımcılar kamp hikâyelerini 3. ve 4. sınıf öğrencilerimizle paylaşarak çorba uygulaması yaptılar.

Örnek çorba uygulaması kapsamında önce özel bir düzenek kuruldu. Ateş çimlere ve etrafa zarar vermesi önlenecek şekilde yere değmeden yakıldı. Ateşin istenen kıvama gelmesini beklerken Akay ve Mutlu öğrencilerle kamp anılarını paylaştı. Kamp yapmak isteyen öğrenciler katılımcılara merak ettiklerini sordu. Diğer yandan pişirilecek işkembe çorbası ve kelle çorbası için mutfakta malzemelerin temizliği ve hazırlığı yapıldı. Temizlenen malzemeler açık ateşte pişirilmeye bırakıldı. Çorbalar pişerken öğrenciler konukların tecrübelerinden faydalandı. Konuklar sosyal medyada büyüme süreçlerini öğrencilerle paylaşıp tavsiyeler verdi. Keyifli sohbetin ardından etkinliğe katılım sağlayan öğrenciler işkembe ve kelle çorbasının tadına baktı.

Ateş Başında Marshmallow Keyfi

Çorbaların pişmesini beklerken öğrenciler ateş başında şiş çubuklara taktıkları marshmallowları kızartarak eğlenceli anlar yaşadı.

Değerli bilgi ve tecrübelerini öğrencilerimizle paylaşan Çağatay Mutlu ve Murat Akay’a teşekkürlerimizi sunuyoruz.


Haberler

Tüm Haberler