Soslar ve Çorbalar dersinde Orman Lezzetleriyle Ateş Başı Çorbası Etkinliği!
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümünde “Orman Lezzetleri” ile açık havada çorba pişirme etkinliği gerçekleştirildi!
Mutfak Sanatları Bölümü’nde Öğr. Gör. Çağkan Güner’in “GMS321Soslar ve Çorbalar” dersinde “Orman Lezzetleri” sayfasının kurucuları Çağatay Mutlu ve Murat Akay’ın katılımıyla “Ateş Başı Çorbası’” etkinliği gerçekleştirildi. Etkinlik 26 Aralık tarihinde G Blok bahçesinde düzenledi. Ders kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte katılımcılar kamp hikâyelerini 3. ve 4. sınıf öğrencilerimizle paylaşarak çorba uygulaması yaptılar.
Örnek çorba uygulaması kapsamında önce özel bir düzenek kuruldu. Ateş çimlere ve etrafa zarar vermesi önlenecek şekilde yere değmeden yakıldı. Ateşin istenen kıvama gelmesini beklerken Akay ve Mutlu öğrencilerle kamp anılarını paylaştı. Kamp yapmak isteyen öğrenciler katılımcılara merak ettiklerini sordu. Diğer yandan pişirilecek işkembe çorbası ve kelle çorbası için mutfakta malzemelerin temizliği ve hazırlığı yapıldı. Temizlenen malzemeler açık ateşte pişirilmeye bırakıldı. Çorbalar pişerken öğrenciler konukların tecrübelerinden faydalandı. Konuklar sosyal medyada büyüme süreçlerini öğrencilerle paylaşıp tavsiyeler verdi. Keyifli sohbetin ardından etkinliğe katılım sağlayan öğrenciler işkembe ve kelle çorbasının tadına baktı.
Ateş Başında Marshmallow Keyfi
Çorbaların pişmesini beklerken öğrenciler ateş başında şiş çubuklara taktıkları marshmallowları kızartarak eğlenceli anlar yaşadı.
Değerli bilgi ve tecrübelerini öğrencilerimizle paylaşan Çağatay Mutlu ve Murat Akay’a teşekkürlerimizi sunuyoruz.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Dekan Yardımcısı ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim elemanlarından Doç. Dr. Murat Doğan’ın yazısı Hotel Restaurant ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nden Arş. Gör. Eda Türkay, kısa film projesi Aç Açına ile 35. Ankara ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Dekan Yardımcılarından ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Murat Doğan’ın “An Investigation into ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) ve Bulgaristan’daki Shumen Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından düzenlenen uluslararası karma resim sergisi, Bulgaristan’ın Nikola Marinov Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluşmaya devam ediyor. ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü ile Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü, Görme Engelliler İçin Sesli Kitap ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencilerinden Elif Kurt ve Feymenur Yılmaz ÇAP yapmaya hak kazandı.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri ve öğretim elemanları 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını mutfakta muffinler yapıp okula ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Gelişim Sanat Galerisi, Grafik Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Nuri Sezer'in sanat ve eğitim alanında 45 yılı aşkın birikimini yansıttığı "YaşArt" ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim elemanı Arş. Gör. Emel Çirişoğlu, Gıda ve Tarım Sektöründe Etki Odaklı ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından düzenlenen “Gelişime İlham Olan Kadınlar Sosyal Sorumluluk Projesi” kapsamında, 30 Ekim 2024'te İstanbul Modern’deki Chiharu Shiota’nın “Dünyalar Arasında” ...