Sinema Sektörünün Yıldızları TAYF Uluslararası Kısa Film Festivali’nin Görkemli Gala Gecesi’nde Buluştu!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) tarafından düzenlenen TAYF Uluslararası Kısa Film Festivali’nin Gala Gecesi 27 Şubat Pazar Günü Four Seasons Otel’de gerçekleştirildi.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) tarafından, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün katkılarıyla 24-26 Şubat 2022 tarihleri arasında birincisi düzenlenen TAYF Uluslararası Kısa Film Festivali’nin Gala Gecesi 27 Şubat 2022 Pazar Günü Four Seasons Otel’in ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Festival başkanlığını İGÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Güzin Ilıcak Aydınalp, festival direktörlüğünü İGÜ İletişim ve Tasarımı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nagihan Çakar Bikiç, festival yürütücülüğünü ise İGÜ Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Emre Doğan ve İletişim ve Tasarımı Bölümü Öğr. Gör. Ahmet Bikiç’in üstlendiği, kısa film yaratıcılarını teşvik etmek ve sinema sanatının yapı taşı olan kısa filmlerin görünürlüğünü artırmayı amaçlayan festivalin görkemli gala gecesinde sinema sektörünün birbirinden kıymetli isimleri bir araya geldi.

200’ün üzerinde kişisel sergi ve karma sergiye katılmış, sayısız ödülün sahibi, çağdaş Türk resminin en önemli isimlerinden İsmail Acar’ın “Zamansız Seçki Sergisi”nin eşlik ettiği Atik Paşa Fuaye Alanı’ndaki kokteylin ardından gala gecesi başladı. Ödül törenine geçmeden önce, İstanbul Gelişim Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Sayın Abdülkadir Gayretli, İstanbul Gelişim Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Nail Öztaş, Festival Başkanı ve İGÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Güzin Ilıcak Aydınalp, Festival Direktörü ve İGÜ İletişim ve Tasarımı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nagihan Çakar Bikiç ve TAYF Uluslararası Kısa Film Festivali Jüri Başkanı, Danışma Kurulu Üyesi ve aynı zamanda TÜRSAK Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı olan Sayın Cemal Okan’ın açılış konuşmalarını gerçekleştirdi.

Caz müziğin başarılı ve sevilen ismi İpek Dinç Trio’nun keyifli dinletisinin ardından, İtalya’dan Fransa’ya, Hindistan’tan İran’a toplam 107 ülkeden 3227 başvuru alınan festivalin ödül töreni başladı. “Kurmaca”, “Belgesel”, “Animasyon” ve “Deneysel” olmak üzere toplam dört kategoride on iki ödül sahiplerine kavuşurken,  festival jürisinin belirlediği bir filme ise Digital Film Academy Özel Ödülü takdim edildi.

Gecede, film ödüllerine ek olarak, Türk Sineması’nın usta oyuncusu Sayın Hülya Koçyiğit’e, TAYF Uluslararası Kısa Film Festivali Onur Ödülü takdim edildi.

Ayrıca, Danışma Kurulu’ndan Cemal Okan, Şeyda Toprak, Mustafa Karadeniz, Uğur İçbak, Ana Jüri Kurulu’ndan Bade İşçil, Gizem Pamukçu gibi çok değerli isimlere İstanbul Gelişim Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Sayın Abdülkadir Gayretli ve İstanbul Gelişim Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Nail Öztaş tarafından plaketleri takdim edildi.

İstanbul Gelişim Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi olarak, bu görkemli gecede bizleri yalnız bırakmayan, festivalimize birçok farklı noktada katkı sunan tüm destekçilerimize bir kez daha teşekkür ederiz.

TAYF Uluslararası Kısa Film Festivali Ödül Alan Filmler:

Kurmaca Kategorisi Ödülleri
1)The Bathtub