Memnuniyet ve Şikayetleriniz için   İGÜMER

Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü yeni öğrencilerini bekliyor!

İstanbul Gelişim Üniversitesi(İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi(GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü olarak 2024-2025 eğitim öğretim yılında yeni öğrencilerimizi aramızda görmeyi bekliyoruz!
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’ne yeni kayıt yaptıracak öğrencilerimiz için kısaca bölümümüzü tanıtmak ve merak edilenleri cevaplamak istedik.

1. Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nün amacı nedir?

Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü, iletişim alanında hem sanatsal hem de teknik bilgi ve deneyimle donanmış sanatçılar yetiştirmeyi amaçlar. Bunu yaparken görsel ve işitsel tüm yayın alanlarında ve sinemada bilgi ve deneyimle tasarım yönü gelişmiş profesyoneller yetiştirmeyi hedefler.

2. Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü mezunları nerelerde çalışabilirler?

Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü’nden mezun olan öğrenciler, sözlü ve görsel yayın firmalarında, TRT ve özel radyo-televizyonlarda, reklam sektöründe, film ve dijital yayın alanlarında ve sinemada çok geniş bir kariyer olanağına sahiptir. Akademik olarak ilerleyebilme olanağı da vardır.

3. Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nün puan türü nedir?

Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nün puan türü TYT’dir. Konu ile ilgili daha fazla bilgiye ÖSYM’nin kılavuzundan ulaşabilirsiniz.

4. Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü’nde eğitim süresi kaç yıldır?

Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü, İstanbul Gelişim Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesinde yer alan 4 yıllık bir lisans bölümüdür.

5. Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nün müfredatında hangi dersler yer alır?

Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nün müfredatına ulaşmak için buraya tıklayınız.

6. Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nün öğrenci kontenjanı kaçtır?

Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nün öğrenci kontenjanı 20 kişidir. Bu 20 kişilik kontenjandan 17 kişi %50 burslu, 3 kişi %100 burslu olarak yerleşmektedir. Bahsi geçen burslar dışında İstanbul Gelişim Üniversitesi’nin başka burs imkânları da bulunmaktadır, bilgi almak için tıklayınız.

7. Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nde Çift Anadal(ÇAP) İmkânı var mıdır?

Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü’nde okuyan öğrenciler talep edilen şartları karşılama durumunda Çift Anadal(ÇAP) yapma imkânına sahiptirler. Talep edilen şartları şunlardır:

• Öğrencinin Genel Not Ortalaması’nın (GANO) 4,00 üzerinden en az 2,90 olması gerekmektedir.
  • Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü’nde öğrencilerin Genel Not Ortalaması’na (GANO) göre başarı sıralamasında ilk %20’nin içinde yer alması gerekmektedir.

8. Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nün öğrenim dili nedir?

Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü %100 Türkçe bir lisans programıdır.

9. İngilizce hazırlık sınıfı var mıdır?

Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nde isteğe bağlı olarak İngilizce hazırlık imkânı bulunmaktadır. Dileyen öğrencilerimiz bu imkândan faydalanabilirler.

10. Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nün uygulama atölyeleri ve imkânları nelerdir?

Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nü diğer okullardan ayıran en güçlü yanı, sunmuş olduğu uygulama imkânlarıdır. Öğrenciler diledikleri zaman üç günü geçmemek şartıyla bölüm envanterinde yer alan fotoğraf makineleri, kameralar, lensler, ses kayıt cihazları ve diğer tüm ekipmanlardan yararlanabilir. Hayalindeki projeleri gerçeğe dönüştürebilir.