Özel Eğitim Sinema Günleri Projesinde Mutlu Son

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nün organizasyonunu üstlendiği Özel Eğitim Sinema Günleri projesi 5 Ekim 2022 tarihinde gerçekleştirilen üçüncü oturumla tamamlandı.

Temmuz ayındaki ilk oturumla başlayan, İstanbul Gelişim Üniversitesi ve Samyeli Özel Eğitim Kurumları iş birliği ile hayata geçirilen sosyal sorumluluk projesi ile özel eğitim öğrencilerinin sinema deneyimi yaşaması ve sosyal etkileşimli ortamlara girmeleri amaçlanmıştı. Projede üç farklı oturumda, üç farklı özel eğitim grubuyla “Sinema Engellere Karşı” mesajı verilmişti. 26 Temmuz 2022 tarihinde gerçekleştirilen ilk oturuma Down Sendromlu özel öğrenci grubu katılırken, 29 Eylül 2022 tarihinde gerçekleştirilen ikinci oturuma 0-6 yaş grubu özel öğrenciler katılmıştı. Projenin üçüncü etabı ise 5 Ekim 2022 tarihinde karma özel eğitim grubu ile gerçekleştirildi. Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Sezgin Savaş’ın proje danışmanlığını, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükran Güzin Ilıcak Aydınalp ve Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Rabiya Saltik’in proje yürütücülüğünü üstlendiği etkinliklerin üçüncüsü Saltik’in açılış konuşmalarıyla başladı.

Proje Paydaşı için Plaket Takdimi

Film gösterimine geçilmeden önce Saltik, sosyal sorumluluk projesindeki iş birliği için Samyeli Özel Eğitim Kurumları’na teşekkür ederek plaketlerini takdim etti. Plaket takdiminin ardından ise film gösterimine geçildi ve karma özel eğitim grubuyla Madagaskar animasyon filmi izlendi. Katılımcılar tarafından büyük bir ilgiyle izlenen filmin ardından filmle ilgili konuşmalar gerçekleştirildi.

İGÜ GSF Bir Sosyal Sorumluluk Projesini Daha Tamamlamaktan Memnun

Üçüncü etabın tamamlanmasının ardından “Özel Eğitim Sinema Günleri” sosyal sorumluluk projesinde sona gelinmiş oldu. Bir sosyal sorumluluk projesini daha bitirmiş olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Saltik, projedeki desteklerinden dolayı Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığına ve Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğretim üyelerine teşekkürlerini iletti. Gelecekte farklı projeler için birçok paydaşla tekrar bir araya gelme planlarının bulunduğunu aktaran Saltik, gelecekte gerçekleştirilecek olan yeni sosyal sorumluluk projeleri için heyecanını dile getirdi.