Gastronomi ve Mutfak Sanatları Birinci Sınıf Öğrenci Oryantasyonu Gerçekleştirildi!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümünde birinci sınıflar için oryantasyon toplantısı gerçekleştirildi. Bölüme yeni katılmış olan birinci sınıf öğrencilerinin yanında oryantasyona ikinci, üçüncü ve dördüncü sınıf öğrencileri de katıldı.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü tarafından düzenlenen “2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Oryantasyon Toplantısı” 7 Ekim Cuma günü saat 11:00’da K Blok Firnas Oditoryum salonunda gerçekleştirildi. Bölüm Başkanı Prof. Dr. Aslı Albayrak’ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya bölüm öğretim üyeleri ve öğretim elemanlarından Dr. Öğr. Üyesi Murat Doğan, Arş. Gör. Ayşe Seray Çetin ve Arş. Gör. Emel Çirişoğlu katıldı. Oryantasyon toplantısında, tüm Gastronomi ve Mutfak Sanatları öğrencilerine üniversite, bölüm ve meslek hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu. Birinci sınıfların ağırlıklı olmasıyla birlikte ikinci, üçüncü ve dördüncü sınıflara ev sahipliği yapan toplantıda bölüm öğrencilerine bölümün işleyişi hakkında çeşitli bilgiler verildi. Akademik kadronun da tanıtıldığı toplantıda öğrencilerin talep ve ihtiyaçları anlaşılmaya çalışıldı.

Öğrencilerin Dikkat Etmesi Gerekenler

Bölüm başkanı Prof. Dr. Aslı Albayrak, önce öğrencilere bölüm öğretim elemanlarını tanıtarak toplantıya başladı. Oryantasyon kapsamında öncelikle bölümün işleyişi hakkında genel olarak bilgilendirme yapıldı. Öğrencilere bölüm web sitesinin ve danışmanlık sisteminin takip edilmesi gerektiğinin aktarıldığı toplantıda sınıf danışmanları hakkında bilgi verildi. Birinci sınıfların Prof. Dr. Aslı Albayrak, ikinci ve üçüncü sınıfların Arş. Gör. Ayşe Seray Çetin ve Arş. Gör. Emel Çirişoğlu, dördüncü sınıfların ise Dr. Öğr. Üyesi Murat Doğan ile iletişime geçmesi gerektiği vurgulanarak web sitesinde yer alan yönetmelik, yönerge, duyuru ve haberlerin takip edilmesinin önemi üzerinde duruldu. Staja ilişkin sorular için staj koordinatörüyle iletişime geçilmesi gerektiğinin belirtildiği toplantıda fakülte ve bölümdeki hiyerarşik sisteme uyulması gerektiğinin altı çizildi. Derslerle ilgili şikâyetler hakkında dersin öğretim üyesinin ardından bölüm başkanlığıyla konuşulması gerektiği vurgulanarak öğrenci temsilciliği konusunda bilgilendirmede bulunuldu.

Oryantasyon toplantısı hatırlatma ve bilgilendirmelerin ardından öğrencilere söz hakkı verilerek, öğrenci istek ve taleplerinin değerlendirilmesinden sonra sona erdi.