Öğrenci Kulübümüz Yeni Üyelerini Bekliyor!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), bünyesinde kurulan ve İletişim ve Tasarımı Bölümü Öğr. Gör. Ahmet Bikiç ile Arş. Gör. Büşra Kamacıoğlu tarafından yürütülen “Art and Communication Design” adlı öğrenci kulübü yeni üyelerini bekliyor!
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) çatısı altında İletişim ve Tasarımı Bölümü öğretim elemanlarından Öğr. Gör./Yönetmen Ahmet Bikiç’in ve Arş. Gör. Büşra Kamacıoğlu’nun katkılarıyla Art and Communication Design isimli öğrenci kulübü kuruldu. Güzel Sanatlar Fakültesi İletişim ve Tasarımı Bölümü’nün katkılarıyla faaliyetlerini sürdürecek olan öğrenci kulübü faaliyetlerine Kasım ayından itibaren başlayacak. Kulübün gelecekte öğrencilerin ilgisi ile karşılanacak pek çok faaliyet gerçekleştirmesi bekleniyor.

Tüm Öğrencilerimizi Kulübe Üye Olmaya Bekliyoruz

Art and Communication Design Kulübü’nün akademik danışmanlığını yapan Öğr. Gör. Ahmet Bikiç üniversite bünyesinde böyle bir kulübün kurulmasından mutluluk duyduğunu belirterek tüm öğrencileri kulübe üye olmaya ve faaliyetlerde aktif görev almaya davet etti. Arş. Gör. Büşra Kamacıoğlu ise İletişim ve Tasarımı Bölümü’nün aktif bir kulübü bulunmasına bölüm olarak ihtiyaç duyulduğunu ve Öğr. Gör. Ahmet Bikiç’in de destekleriyle kulübün kurulmasından memnuniyet duyduğunu belirtti. Ayrıca Arş. Gör. Büşra Kamacıoğlu “kulüp bünyesinde sanat, tasarım ve iletişim üçgenini kapsayacak çeşitli ulusal ve uluslararası etkinlikler planladıklarını ve üstelik öğrencilerin bu etkinliklere katılarak veya kulübe üye olup çeşitli organizasyonlarda yer alarak edinecekleri sosyal çevre sayesinde öğrencilik hayatlarının daha aktif ve eğlenceli olmasını sağlayabileceklerini” belirtti.

Neden Art and Communication Design Öğrenci Kulübü Kuruldu?

21. yüzyılda bilgi ve iletişim teknolojilerinde yaşanan yeniliklerle birlikte dijitalleşme olgusunun hız kazanması tüm alanları etkilemiştir. Bu noktada hem iletişim hem de tasarım alanları önem kazanmış ve dijitalleşme ile birlikte çok daha farklı bir boyuta ulaşmıştır.  Dijitalleşmenin ve internetin etkisiyle iletişim bireyler arasındaki zaman ve uzam farkını ortadan kaldırmış ve dünya “küresel bir köy” haline gelmiştir. İşte bu noktada küreselleşen dünyada tasarım olgusu ise pazarlama faaliyetlerinde kendini göstermiştir. Rekabetin giderek arttığı küresel pazarda ürünler veya hizmetler yalnızca işlevsel olarak değil tasarımsal boyutlarıyla da farklılaşarak kitlelerin zihinlerine kendilerini konumlandırmaya çalışmaktadır.

Bu bağlamda İstanbul Gelişim Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesinde kurulan “Art and Design” isimli öğrenci kulübüyle, öğrencilerin henüz mezun olmadan bu alanda çalışmalar yapmasını teşvik etmek, yaratıcı disiplinlerden farklı bölüm öğrencilerini tek bir çatı altında toplayarak birlikte bir “iletişim tasarım” kültürü oluşturmak ve bu birliktelik sayesinde yeni projeler üretmek hedeflemektedir. İletişim ve Tasarımı disiplini ile hareket eden kulüp, öğrencilerin kültürel ve kişisel gelişimlerini olumlu yönde etkileyecek sergi, gösteri, söyleşi, atölye vb. etkinlikler gerçekleştirmeyi amaçlamaktadır.

kulüp