Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr


 Minimal Mutfak Eğitimleri Devam Ediyor!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü ile Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü iş birliğinde gerçekleştirilen sosyal sorumluluk projesiyle 7-8 yaş grubundaki çocuklar ikinci kez mutfağa girdi.
Sevgi evlerindeki 7-8 yaş grubundaki çocukların gastronomi alanıyla tanışmalarını ve üretim süreci içerisinde bulunmalarını sağlama hedefiyle yola çıkan Mutfakta Dönüşüm ve Gelişim: Minimal Mutfak Eğitimleri sosyal sorumluluk projesi, çocuklara üretim yapmanın değerini yaşatırken, aynı zamanda çocukların sıfır atık, geri dönüşüm gibi konularda bilinçlenmelerini hedeflemektedir. Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Sezgin Savaş’ın danışmanlığında, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü araştırma görevlileri Ayşe Seray Çetin, Emel Çirişoğlu ve Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü araştırma görevlileri Eda Çekemci, Okan Kırbacı yürütücülüğünde gerçekleştirilen sosyal sorumluluk projesi, Bahçelievler Şeyh Zayed Çocuk Evleri Sitesi işbirliğinde, sevgi evlerinde yaşamakta olan  çocuklar için gerçekleştirildi. Birinci oturumu geçtiğimiz haftalarda doğal renklendirme temasıyla İstanbul Gelişim Üniversitesi C Blok Gastronomi Mutfağı’nda gerçekleşen projenin ikinci oturumu yine aynı mutfakta, bu kez “atıksız mutfak” temasıyla gerçekleştirildi.

Konu: Atıksız Mutfak

Mutfak disiplinine dair genel bir bilgilendirmenin ardından çocuklara, ikinci oturumun konusu olan atıksız mutfak süreçleri aktarıldı. Temayla uyumlu biçimde limonu bir bütün olarak, kabuklarını da değerlendirerek kullanmayı deneyimleyen çocuklar, atık çıkarmadan ve farklı şekillerde süslemeler kullanarak kek hazırladılar. Oturumun sonunda tadım yapan öğrenciler, kendi el emekleri ile ortaya çıkarttıkları ürünlerin hissiyatını yaşama fırsatı buldular.

“Çocuklar Çok Heyecanlanıyor”

Bahçelievler Şeyh Zayed Çocuk Evleri Sitesi’nden öğrencilerle beraber gelen grup sorumlusu Dilber Kaya, proje sabahında çocukların çok heyecanlandıklarını, kurum olarak da bu heyecanı paylaştıklarını ve projeye katılımlarından mutluluk duyduklarını ifade etti. Katılımcı çocuklar, projede gönüllü olarak yer alan ve çalışmalara destek veren Gastronomi ve Mutfak Sanatları ve Radyo Televizyon ve Sinema bölümleri öğrencileriyle de keyifli bir iletişim kurdular.

Üçüncü ve dördüncü oturumuyla gelecek aylarda sürecek olan proje ile çocukların, mutfakta atıksız ve doğal üretimin önemi konusunda bilinçlerinin geliştirilmesi öngörülmektedir.


Haberler

Tüm Haberler