Konumuz Sürdürülebilirlik!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) öğretim üyeleri ve öğretim elemanlarının katılımıyla “Sürdürülebilirlik” konulu eğitim verildi.
İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı (İngilizce) Bölümü öğretim elemanı Arş. Gör. Mustafa Dallı, Güzel Sanatlar Fakültesi akademik personeli için sürdürülebilirlik kavramı üzerine sunum gerçekleştirdi. 27 Eylül Salı günü J Blok 313 No’lu amfide gerçekleştirilen sunuma GSF Dekanı Prof. Dr. Şükran Güzin Ilıcak Aydınalp,  Dekan yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Murat Doğan ve Dr. Öğr. Üyesi Sezgin Savaş, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm başkanı Prof. Dr. Aslı Albayrak, Radyo Televizyon ve Sinema Bölüm başkanı Dr. Öğr. Üyesi Emre Doğan, İç Mimarlık, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı (TR-İNG) Bölümleri başkanı Dr. Öğr. Üyesi Parvin Heidari ve diğer bölüm öğretim üyeleri ve öğretim elemanları katıldı. Sunumda, Birleşmiş Milletlerin Yoksulluğa Hayır, Sıfır Açlık, Sağlık ve Sıhhat, Nitelikli Eğitim, Cinsiyet Eşitliği, Temiz Su ve Hijyen, Erişilebilir ve Temiz Enerji, İyi İş ve Ekonomik Gelişme, Sanayi, Yenilik ve Altyapı, Azaltılmış Eşitsizlikler, Sürdürülebilir Kentler ve Toplumlar, Duyarlı Üretim ve Tüketim, İklim Eylemi, Su Altında Yaşam, Karada Yaşam, Barış, Adalet ve Güçlü Kurumlar, Amaçlar için Ortaklık olmak üzere on yedi başlık altında toplanan “Sürdürülebilir Gelişme Hedefleri” doğrultusunda AB ülkelerinde yaptığı çalışmalar ve örnek olarak Manchester Üniversitesi’nin yapmış olduğu araştırma ve çalışmaların çıktılarına odaklanıldı.

Fikir ve Öneriler Sunuldu

Örnek uygulamalar kapsamında İGÜ bünyesinde Güzel Sanatlar Fakültesi olarak yapılabilecek çalışmalar üzerine fikir ve öneriler sunuldu. AB ülkelerinde yapılan sıfır atık dükkanı, kampüste sıfır atık uygulamaları gibi örnek çalışmalar üzerinden sürdürülebilirlik temalarının GSF bölümlerine sanatla ilişkili konularda entegre edilmesi üzerine öneriler sunuldu. Bu kapsamda Öğr. Gör. İrem Fulya Özkan önceki yıllarda GSF’de yapılan örnek çalışmalardan bahsederken, eğitime katılan diğer öğretim üyeleri ise sürdürülebilirlik üzerine fikir ve görüşlerini paylaştı. Üniversite genelinde yapılan çalışmaların sürdürülebilirliğinin sağlanması için neler yapılabileceğinin tartışılmasının ardından Arş. Gör. Mustafa Dallı’nın öğretim üyelerinden gelen soruları yanıtlaması ile eğitim sona erdi.