Kısa ve Yabancı Etkinliğine Yoğun İlgi!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nün düzenlediği etkinlik serisi “Kısa ve…” yoğun ilgi görmeye devam ediyor.
“Kısa ve”, Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nün düzenlediği, kısa film özelinde söyleşilerin gerçekleştirildiği etkinlik serisi olarak bilinmektedir. Daha önce Kısa ve Ucuz, Kısa ve Akademik, Kısa ve Düşünceli, Kısa ve Komik, Kısa ve Toplumsal, Kısa ve Teknik başlıklarında söyleşiler gerçekleştirilen etkinlik serisinin yedincisi, Kısa ve Yabancı başlığı altında çevrimiçi olarak düzenlendi. Kısa ve Yabancı etkinliği, bölüm başkanı Dr. Öğr. Üyesi Emre Doğan’ın moderatörlüğünde, yönetmen Soner Sert’in katılımıyla gerçekleştirildi.

Sinemada Yabancı ve Öteki

Yönetmen Soner Sert’in kısa filmi Hastabakıcı ile açılan söyleşi, filmin izlenmesinin ardından sohbet ve soru cevaplar şeklinde ilerledi. Filmin temasına atıfta bulunan Kısa ve Yabancı başlığı çerçevesine, sinemada öteki olan karakterlerin hikayesine dair düşünceler paylaşıldı. Yabancı olanın senaryoda nasıl konumlandırıldığı, bu konumlanışın görsel dile ne şekilde taşındığı gibi birtakım sorular üzerinden dönen sohbette Soner Sert, öğrencilerle sinema anlayışını paylaştı. Filmin çekim sürecinde karşılaştıkları durumları, tesadüfleri, senaryonun yazılma sürecini öğrencilerle paylaşan Sert, filmin serüvenine öğrencileri ortak etmiş oldu. Her fırsatta filmi çok beğendiklerini dile getiren öğrenciler, yönetmene sorular sorarak kendi sinema anlayışlarına ve üretim tarzlarına dair fikirlerini dile getirdiler. Dr. Öğr. Üyesi Emre Doğan’ın sorularını yanıtlayan yönetmen Soner Sert, şu anda bir uzun metraj proje hazırlığında olduğunu dile getirerek benzer temalar üzerinde ilerlediğini belirtti.

Öğrencilerin yoğun ilgisinin görüldüğü etkinlik, soru cevapların tamamlanmasının ardından sona erdi.

Yönetmen Soner Sert’e deneyimlerini bizlerle paylaştığı için teşekkür ederiz.

Etkinlikler Devam Edecek

Dr. Öğr. Üyesi Emre Doğan, etkinlik sonunda, 2022-2023 eğitim öğretim yılı bahar döneminin sonuna yaklaşıldığını dile getirerek dönemin son “Kısa ve…” etkinliğinin kapanışını yaptı. Yeni dönemde bölüm tarafından düzenlenen etkinlik serilerinin yüz yüze sürdürüleceğinin müjdesini veren Doğan, öğrencileri bölüm web sayfası ve sosyal medya hesaplarına yönlendirdi.