İlk Filmini Anlattı!

Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü bölüm başkanı Dr. Öğr. Üyesi Emre Doğan, İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Öğrenci Dekanlığı’nın düzenlediği Coffee Talks etkinlik serisinde ilk filmini anlattı.
Akademik çalışmalarının yanı sıra sektörel çalışmaları ve başarılarıyla da adından sıklıkla söz ettiren Dr. Öğr. Üyesi Emre Doğan, üniversitenin Öğrenci Dekanlığı’nın düzenlediği, her hafta öğrencilerle öğretim üyelerinin buluştuğu etkinlik serisi Coffee Talks’da, “İlk Filmimi Nasıl Yaparım?” başlıklı konuşmasıyla yer aldı. Etkinlik, J Blok’ta öğrencilere tahsis edilen 17. katta gerçekleşti.

Doğan, ilk kısa filmi Badana’nın hikayesini kendisini dinlemeye gelen öğrencilere aktardı. Henüz yirmi bir yaşındayken çok da beklentisi olmadan başvurduğu proje yarışmasından birincilik ödülü kazanmasını, projesinin sinemanın ileri gelen isimlerince çok başarılı bulunduğunu keyifli bir şekilde aktaran Doğan, annesinin hikayesinden yola çıkarak senaryosunu yazdığı Badana’nın yapım süreçlerinden söz etti.
Öğrencilerden yoğun ilgi gören etkinlikte, özellikle sinema alanında eğitim gören veya bu alana ilgi duyan öğrenciler merak ettiklerini sorma fırsatı buldu. Etkinliğe katılım gösteren Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü üçüncü sınıf öğrencilerinden Buse Namlı, bir ilk filmin hangi koşullarda gerçekleştirildiğini dinlemenin çok keyif verici ve aynı zamanda bilgilendirici olduğunu belirtti.

“Denemeler Yapmaktan Çekinmeyin”

Dr. Öğr. Üyesi Emre Doğan, film çekmek isteyen öğrencilere deneyimlerinden yola çıkarak önerilerde bulundu. Sürecin hem disiplin gerektiren zorluğunu hem de üretimin verdiği hazzın keyfini öğrencilerle paylaşan Doğan, denemeler yapmaktan, üretmekten, yarışmalara başvurmaktan çekinmemelerini söyleyerek katılımcı bir tutum sergilemeleri gerektiğini vurguladı.

Etkinlik, öğrencilerle gerçekleştirilen soru cevabın ardından sona erdi.

Öğrenci Dekanlığı tarafından her hafta düzenli olarak gerçekleştirilen Coffee Talks etkinliklerinden haber almak için üniversitenin ve Öğrenci Dekanlığı’nın resmi sosyal medya hesaplarından yapılan duyuruları takip edebilirsiniz.