Memnuniyet ve Şikayetleriniz için   İGÜMER

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Türkçe ve İngilizce Bölümleri birleşti: Yeni dönemde güçlü bir vizyon!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) bünyesinde bulunan İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Türkçe ve İngilizce bölümleri, 2024 Eğitim-Öğretim yılından başlamak üzere birleştirildi.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), bünyesinde yer alan İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Türkçe ve İngilizce programları, akademik yapılarını güçlendirmek ve eğitimde kaliteyi artırmak amacıyla birleştirildi. Bu stratejik karar, öğrencilere daha geniş bir perspektif kazandırmayı, disiplinler arası etkileşimleri artırmayı ve farklı dillerde eğitim alma fırsatı sunmayı hedefliyor.

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı (Türkçe / İngilizce) Bölüm Başkanlığı’na atanan Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Erol, eğitim vizyonunu şekillendirirken, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı alanlarında küresel standartlarda bir eğitim modeli oluşturmayı amaçladığını ifade etti. Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erol, “Bu birleşme, üniversitemizin uluslararasılaşma stratejisi için çok önemli bir gelişmedir. Yeni süreç, öğrencilerimizin eğitim imkânlarını genişleterek, onları geleceğin iç mimarları ve tasarımcıları olarak yetiştirecektir. Hedefimiz, öğrencilere çok yönlü bir eğitim sunarak, uluslararası alanda rekabet edebilecek bilgi ve donanımı kazandırmaktır” şeklinde konuştu.

Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Erol, yeni akademik yapının, öğrencilerin mesleki gelişimlerine katkı sağlayacak uygulamalı çalışmalar ve uluslararası projelerle destekleneceğini belirtti. Erol, “Bölüm olarak, öğrencilerimize küresel bir bakış açısı kazandırmak amacıyla ulusal ve uluslararası düzeyde akademik iş birlikleri, sektörde başarılı çalışmalara imza atan dış paydaşların katılımı ile gerçekleştirdiğimiz söyleşiler, röportajlar, atölye çalışmaları vb. akademik etkinlikler sayesinde, üniversite-sektör işbirliklerine katkı sağlamayı ve öğrencilerimizin profesyoneller ile iletişimlerini güçlendirmeyi hedeflemekteyiz” dedi.

Bölüm başkan yardımcılığı görevine getirilen Öğr. Gör.  Esra Büyükemir Karagöz, akademik süreçlerin yanı sıra, öğrencilerin eğitim yolculuğuna rehberlik etmeyi, onların gelişimlerine katkı sağlamayı hedeflemektedir. Ayrıca, bölümün yenilikçi projelerine olan desteğini belirten Karagöz, yeni akademik yapılanmanın öğrencilere büyük fırsatlar sunacağını ifade etti: “Bu birleşme, öğrencilerimizin İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı alanında daha yetkin bireyler olarak yetişmesine olanak sağlayacak ve onlara küresel bakış açıları kazandıracaktır” şeklinde konuştu.

İstanbul Gelişim Üniversitesi, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı alanında eğitimde mükemmelliği sürdürme kararlılığıyla, bu birleşmenin, üniversitenin akademik vizyonuna ve öğrenci başarısına önemli katkılar sunacağını öngörmektedir. Fakülte, bu yenilikçi adım ile öğrencilerine hem teorik hem de pratik açıdan güçlü bir altyapı sağlamayı sürdürecektir.