İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı (İngilizce) Bölümü Öğrencileri Cevaplıyor!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı (İngilizce) Bölümü Arş. Gör. Mustafa Dallı, uluslararası öğrenciler Nouran Abdulhassan (Mısır, 1.sınıf) ve Fidaa Salih (Sudan, 1.sınıf) ile bir röportaj gerçekleştirdi. Röportajı aşağıda okuyabilirsiniz:

Nouran Aboelhassan;

Öncelikle nerelisin? Ve ne kadardır Türkiye'desin?

-Ben Mısırlıyım ve 6 yıldır Türkiye'de yaşıyorum.

Bu bölümü tercih etme sebebin neydi?

-Odamı dekore etmekten ve farklı dekorasyon ürünleri tasarlamaktan her zaman keyif almışımdır. Bu yüzden bu bölümden de zevk alacağımı düşündüm.

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı eğitimi için neden İstanbul Gelişim Üniversitesi'ni tercih ettin?

-Aslında bunun iki nedeni var. Öncelikle ablam da İGÜ'ye gidiyor ve ben başvururken bu konuda kötü konuşmadı. Yani güvenli bir seçimdi. İkincisi de, bu bölümü %100 İngilizce olarak sunan diğer tüm üniversiteler, üniversiteye gidip dönerek günümün yarısını kaybedeceğim yerlerden çok uzaktaydı. Öte yandan İGÜ yakındı.

Neden Türkiye'de İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı okumayı tercih ettin?

-Evimden çıkıp sağ salim dönebileceğim güvenli bir ülke.

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü'nden mezun olduğunda hangi alanlarda Çalışmak İstiyorsun? Gelecek planların neler?

-Mezun olduktan sonra tabi ki İç mimar olarak çalışmak istiyorum. Gelecek planı olarak da, abim inşaat mühendisi, ablam mimar ve ben bir iç mimar/mimar olacağım, belki işlerimizi bir araya getirebileceğimiz ve harika projeler yapabileceğimiz bir şirket kurabiliriz.

Fidaa Salih;

Öncelikle nerelisin? Ve ne kadardır Türkiye'desin?

-Ben Sudanlıyım ve yaklaşık 4 aydır Türkiye'deyim.

Bu bölümü tercih etme sebebin neydi?

-Çünkü tamamen yenilikçiliğe ve yaratıcı becerilere bağlı ve bu bölümdeki her öğrenci kendi izini bırakabilir.

-Çünkü İGÜ,  bu bölümdeki en iyi özel Türk üniversitelerinden biridir.

Neden Türkiye'de İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı okumayı tercih ettin?

-Öncelikle Türkiye her zaman ziyaret etmek istediğim güzel bir ülke. Ayrıca Türkiye, arkeolojik ve kültürel yerleriyle ünlü olduğu için mimari ve iç tasarımda da öne çıkmakta. Bu sebeple tercih ettim.

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümünden mezun Olduğunda hangi alanlarda çalışmak istiyorsun? Gelecek planların neler?

-Aslında bu bölüme girmeden önce mimar olmak istiyordum, bu yüzden mimarlık ofislerinde çalışmayı düşünüyorum. O zaman belki kendi ofisimi de açabilirim.