İç Mimarlık & İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Öğrencileri İlk Şantiye Deneyimini Yaşadı!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), İç Mimarlık & İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümlerinin “IMI224 Yapı ve Konstrüksiyon I” ve “ICM255 Yapı ve Konstrüksiyon Bilgisi I” dersleri kapsamında teknik gezi gerçekleştirildi.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), İç Mimarlık & İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümlerinin IMI224 Yapı ve Konstrüksiyon I” ve “ICM255 Yapı ve Konstrüksiyon Bilgisi I” dersleri kapsamında, dersi alan ikinci sınıf öğrencilerinin yapı ve tasarım stüdyosu (proje) dersleri kapsamında yapmış oldukları çizimleri şantiye ortamında görme fırsatı tanımayı hedefleyen “Teknik Şantiye Gezisi”, 08.11.2022 Salı günü saat 09.30–12.30 aralığında Büyükçekmece’de bulunan Pelican Hill Evleri’nde, Art Kafası Mimarlık Ofisi işbirliği ile gerçekleştirildi. Organizasyonunu İç Mimarlık Bölüm Başkan Yardımcısı Öğr. Gör. Minel Kurtuluş’un üstlendiği teknik geziye, Öğr. Gör. Tuğba Fazlıağaoğlu ve İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü ile İç Mimarlık Bölümlerinden toplam altmış dört (64) öğrenci katıldı.

İç Mimari Şantiye Sürecini Gözlemleme İmkânı

Dış paydaş olarak Art Kafası Mimarlık Ofisi’nin de katılım gösterdiği teknik gezide Pelican Hill Evleri üzerinden; şantiye başlangıç ve bitiş dâhil olmak üzere tüm yönetim süreçleri, şantiyede kullanılan akıllı ev sistemleri ve malzemeler, her bir mahalde yürütülen şantiye süreçleri ve yapılan tasarımlar detaylı olarak anlatıldı.

“Öğrencilerimin ilk şantiye deneyimini birlikte yaşamaktan ve heyecanlarını birlikte paylaşmaktan mutluluk duyuyorum”

Öğr. Gör. Minel Kurtuluş, ikinci sınıf öğrencilerinin ilk şantiye deneyimini birlikte yaşadıklarını ve öğrencilerin heyecanını birlikte paylaşmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. Gezi boyunca şantiye süreçleri, şantiye yönetimi ve malzemeler hakkında pek çok bilgi paylaşıldığını belirtti. Kurtuluş, Pelican Hill evlerine, art kafası mimarlığa ve şantiye şeflerine teşekkürlerini iletti.