Memnuniyet ve Şikayetleriniz için   İGÜMER

Hasat Zamanı Kısa Film Festivali’nde ödüller sahiplerini buldu!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü ve bölüme bağlı öğrenci kulübü olan Film Tasarımı Kulübü tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Hasat Zamanı Kısa Film Festivali’nde ödüller sahiplerini buldu. 39 filmin yarıştığı yarışmada En İyi Film Ödülü “Balık” filmiyle İrem Kaya’nın olurken Jüri Özel Ödülü “Tenasüh” filmiyle Mert Hakan’ın oldu.
İlk Hasat adı verilen kategoride lise öğrencilerinin, Hasat Sonu adı verilen kategoride İstanbul Gelişim Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Radyo Televizyon ve Sinema öğrencilerinin 2023-2024 eğitim öğretim yılında çekilmiş filmlerinin yarıştığı festivalin gösterimleri ve ödül töreni 4 Haziran Salı günü gerçekleşti.

İstanbul Gelişim Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nün geçmiş mezun öğrencilerinin filmlerinin yer aldığı Nadas kategorisiyle başlayan gösterim programı, Uluslararası Uşak Kısa Film Festivali seçkisi ve Hasat Sonu kategorisindeki finalist öğrenci filmlerinin gösterimiyle son buldu. Gösterimlerin bitmesiyle ödül törenine geçildi.

“Amacımız öğrencilerimiz arasında rekabeti arttırarak daha iyi filmler çıkmasını sağlamak.”

Ödül töreninde konuşan İstanbul Gelişim Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü bölüm başkanı ve Hasat Zamanı Kısa Film Festivali Direktörü Dr. Öğr. Üyesi Emre Doğan, “Bu bizim ilk festivalimiz, iyi bir yerdeyiz. Amacımız bölümümüzün görünürlüğünü arttırmak ve öğrencilerimiz arasında rekabeti arttırarak daha iyi filmler çıkmasını sağlamak. Umarım festivalimiz uzun yıllar sürecek şekilde devam eder” dedi ve sözü festivalin jüri başkanı yazar/yönetmen Bülent Sağlam’a bıraktı.

Bülent Sağlam, konuşmasında festivale katılan öğrencilere kendi gözlerinden dünyayı gösterme fırsatı sunduğu için teşekkür etti ve ardından jüri özel ödülünün Tenasüh filminin yönetmeni Mert Hakan’a verildiğini açıkladı. Jüri özel ödülü sonrasında İstanbul Gelişim Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Murat Doğan tarafından en iyi film ödülü Balık filminin yönetmeni İrem Kaya’ya verildi.

Hasat Zamanı Kısa Film Festivali, festival yönetimi, finalist yönetmenler ve öğrencilerin hatıra fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.