Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr
Memnuniyet ve Önerileriniz için   İGÜMER
 Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr


 Güzel Sanatlar Fakültesi’nin 47. ödülü!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri, Türkiye’nin en prestijli gastronomi organizasyonlarından biri olan 22. Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali (Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri)’nde altın madalya almaya hak kazandı.

Türkiye’nin en prestijli gastronomi organizasyonlarından biri olan 22. Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali (Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri), 17–20 Aralık 2025 tarihleri arasında İstanbul Bahçelievler Kongre Merkezi’nde gerçekleştiriliyor. Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu (TAŞFED) tarafından 21 yıldır düzenlenen festival, bu yıl da dünyanın dört bir yanından şefleri, akademisyenleri ve gastronomi öğrencilerini bir araya getiren organizasyonuyla adından söz ettiriyor.

Festival kapsamında Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerimiz, edindikleri teorik ve uygulamalı bilgileri sahaya taşıyarak “Yılın En İyi Üniversite Ekip Yarışması” ve “Üniversite Düzeyi Modern Türk Mutfağı Ekip Yarışması” olmak üzere iki farklı yarışma kategorisinde mücadele edecek. Öğrencilerimiz, uluslararası jüri üyelerinin değerlendirmesiyle gerçekleşecek yarışmalarda hem mesleki becerilerini geliştirme hem de uluslararası deneyim kazanma fırsatı elde edecekler. 

ödül 3

Öğrencilerimize Altın Madalya!

18 Aralık 2025 tarihinde gerçekleştirilen “Yılın En İyi Üniversite Ekip Yarışması” kategorisinde, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri Umut Can Yılmaz, Şeyma Nur Bayrak ve Emrullah Saraç birincilik ödülünün sahibi olarak altın madalyayı almaya hak kazandılar.

Güzel Sanatlar Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Aslı Albayrak’ın koordinatörlüğünde, Meslek Yüksek Okulu Pastacılık ve Ekmekçilik Bölümü Öğr. Gör. Revşen Akay, Öğr. Gör. Didar Başgöze ve Aşçılık Bölümü Öğr. Gör. Levent Demirçakmak’ın destekleriyle yarışmaya hazırlanan öğrencilerimiz, başlangıç, ana yemek ve tatlı şeklinde bir tam menü hazırlayarak ve şeflere sunarak başarılı bir performans sergilediler.

“Yılın En İyi Üniversite Ekip Yarışması” kategorisinde, birincilik ödülünü kazanan öğrencilerimiz Umut Can Yılmaz, Şeyma Nur Bayrak ve Emrullah Saraç’ı tebrik ederiz
.
“Üniversite Düzeyi Modern Türk Mutfağı Ekip Yarışması” kategorisinde, 20 Aralık 2025 tarihinde yarışacak olan öğrencilerimiz Yahya Osman Çalışkan, Ahmet Efe Köylü ve Kaan İnci’ye başarılar dileriz.

ödül 4



Haberler

Tüm Haberler