Güzel Sanatlar Fakültesi “Misafir Öğrenciler Toplantısı“ Yapıldı!

8 Aralık 2020 saat 17:00'da İGÜ (İstanbul Gelişim Üniversitesi) Güzel Sanatlar Fakültesi’nde öğrenim gören misafir öğrencilerimizin eğitim ve öğretimle ilgili görüş ve önerilerini almak üzere toplantı gerçekleştirildi.
8 Aralık 2020 tarihinde, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Murat Doğan, Güzel Sanatlar Fakültesi bölüm başkanları, araştırma görevlilerinden oluşan akademik grup Güzel Sanatlar Fakültesi’nde öğrenim gören misafir öğrencilerle Google Meet üzerinden "İstanbul Gelişim Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Misafir Öğrenciler Toplantısı" başlıklı buluşmayı gerçekleştirdi.

Toplantı; 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Güz Dönemi’nde Güzel Sanatlar Fakültesi’nde öğrenim gören misafir öğrenciler ile tanışma, misafir öğrencilerin öğrenim gördükleri bölüm ve fakülteden memnuniyetlerinin belirlenmesi, öğrenim gördükleri bölüm ve fakülteye ilişkin olumlu ve olumsuz görüşleri, beklentileri ve tavsiyelerinin dinlenmesi ile katılımcı öğrencilerin görüş ve önerilerinin alınması gibi gündem maddeleri etrafında şekillendi.

Misafir Öğrenciler Eğitim Öğretimle İlgili Görüşlerini Paylaştı

Öğrencilerin dile getirdikleri sorunlar ışığında farklı önerilerin geliştirildiği ve aktif bir iletişim ortamının oluşturulduğu toplantıya birçok öğretim elemanı ve Grafik Tasarımı, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, İç Mimarlık, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı, İletişim ve Tasarımı, Moda ve Tekstil Tasarımı, Radyo, TV ve Sinema bölümlerinden birçok misafir öğrenci katıldı. Misafir öğrenciler genel olarak eğitim öğretim, derslerin işleyişi ve öğretim elemanlarının yetkinliklerinden oldukça memnun olduklarını belirttiler.

İç Mimarlık Bölümü 2. sınıf öğrencisi Aishah Mosaad, öğretim elemanları ile ilgili olumlu görüşlerini paylaştı:

“Hocalarımız hem derslerde hem de ders dışında bize zaman ayırarak, misafir öğrenci olarak yaşayabileceğimiz zorluklara karşı her zaman destek oluyorlar.”

Fakültemizde öğrenim gören bir diğer misafir öğrencimiz Amandurdyev Resul da benzer görüşlerini iletti:

“Dersler uzaktan eğitim ile sürdürülmesine rağmen çok aktif ve verimli geçiyor. Dersler ve öğretim elemanlarıyla ilgili hiçbir sorunumuz yok. Yalnızca Türk Dili dersinde dilbilgisi eksikliğinden dolayı zorlanabiliyoruz.”

Bunun dışında öğrencilerin bir takım zorluklar yaşadıkları da toplantıda dile getirildi. TRD101 Türk Dili I ve ATA201 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I gibi derslerin ana dillerinin Türkçe olmamasından kaynaklı olarak kendileri için bir miktar zorlayıcı olduğunu belirttiler.

“Pandemi Sürecinin Yarattığı Zorlayıcı Koşullara Karşı Alternatiflerimiz Var”

Bölüm başkanlarının da yer aldığı toplantıda her bölüm başkanı, ders yoğunluğundan dolayı haftalık danışmanlık toplantılarına katılamayan misafir öğrencilerin ders dışında da diledikleri zaman e-posta, telefon ya da aktif olarak kullanılan öğrenci Whatsapp gruplarından sınıf arkadaşlarına ve kendilerine ulaşabileceklerini belirttiler.

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Zerrin Funda Ürük bu konuda şunu beyan etti:

“Pandemi bir sorun olsa da uzaktan eğitim süresince uzaktan eğitim ve danışmanlık sistemi ile görüşmelerimizi sorunsuz sürdürüyoruz”

“İGÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Misafir Öğrenci Toplantısı” bir sonraki aşamada İstanbul Gelişim Üniversitesi’nde öğrenim gören tüm misafir öğrencilerinin yer aldığı “İstanbul Gelişim Üniversitesi Misafir Öğrenci Toplantısı” olarak devam edecek. Bu toplantılar ile hem misafir öğrencilerin sorunlarının tespiti, hem olumlu-olumsuz görüşlerinin alınması ve çözüm önerilerinin geliştirilmesi, hem de öğrenciler ile aktif bir iletişim ortamının sağlanması amaçlanıyor.