Memnuniyet ve Şikayetleriniz için   İGÜMER

Grafik Tasarımı bölümü'nü tanıyalım

Grafik tasarımı, yaratıcı endüstrilerin merkezinde yer alan bir alan olarak estetik anlayışla teknik becerileri birleştiriyor. Grafik Tasarımı Bölümü ise öğrencilere hem geleneksel sanat disiplinlerini hem de dijital teknolojileri bir arada sunarak, geleceğin görsel iletişim profesyonellerini yetiştiriyor.

Bölüm, öğrencilerin geniş bir yelpazede yetkinlik kazanmasını hedefliyor. Logo tasarımından kullanıcı arayüzü tasarımına kadar çeşitli alanlarda eğitim veriliyor. Teorik bilginin yanı sıra pratik deneyim sağlayan projeler ve staj olanaklarıyla öğrenciler, gerçek dünya deneyimi kazanma fırsatına sahip oluyor.

Bu bölüme kabul edilmek için yapılan yetenek sınavında, ileri seviyede çizim becerisi gerekmiyor. Bu, farklı yaratıcı potansiyellere sahip öğrencilerin de bu alanda eğitim almasına olanak tanıyor. Öğrenciler, etik, sürdürülebilirlik ve toplumsal sorumluluk konularında da bilinç kazanarak, toplumun görsel ve kültürel yapısına katkıda bulunacak tasarımlar geliştirmeye yönlendiriliyor.

Grafik Tasarımı Bölümü, mezunlarına geniş kariyer fırsatları sunarak, onları yenilikçi ve etkileyici projelere imza atan bireyler olarak yetiştiriyor.