Grafik Tasarımı Bölümü’ne Yeni Araştırma Görevlisi!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Grafik Tasarımı Bölümü’ne Ekim ayında açılan kadroya girmeye hak kazanan adaylardan Arş. Gör. Dilara Mataracı göreve başladı.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Grafik Tasarımı Bölümü’ne yeni katılan Arş. Gör. Dilara Mataracı göreve başladı. Mataracı, 2000 yılında öğrencisi olmaya hak kazandığı Bilim ve Sanat Merkezi’nde okul sonrası eğitimini 2010 yılına kadar sürdürdü. Aynı yıl Trabzon Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’nden mezun olan sanatçı, sanat eğitimine Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Resim Bölümü Prof. Yalçın Karayağız’ın Atölyesi'nde devam etti. Erasmus Değişim Programı ile öğrencisi olduğu Accademia di Belle Arti di Bologna İtalya’da Prof. Rinaldo Novali’nin atölyesinde eğitim gördü.

2015 yılında resim bölümünden mezun olduktan sonra Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Güzel Sanatlar Enstitüsü, Temel Eğitim Bölümü, Temel Sanat ve Tasarım Programında yüksek lisans eğitimine başladı. Prof. Y. Hakan Gürsoytrak danışmanlığında yazdığı “Batı Sanatında Su Teması” başlıklı eser metniyle mezun olan Mataracı, aynı enstitünün Temel Eğitim Bölümü’nde Sanatta Yeterlik programına Prof. Caner Karavit danışmanlığında “Resim Sanatındaki Gökyüzü Betimlemelerinde Bulut İmgelerinin Kompozisyon Örgütlenmesi Üzerine Biçimsel Analiz” başlıklı çalışmasına devam ediyor. Resim bölümünden edindiği geleneksel malzeme ve renk bilgisini, Temel Eğitim Bölümü müfredatında olan kompozisyon, form, renk, ışık-gölge gibi konularla birleştirerek disiplinler arası alanlarda sanatsal üretimlerine devam ediyor.

Üretimlerine Akademik Çalışmaları ile Birlikte Atölyesinde Devam Ediyor!

Mataracı, resimlerinde gündelik yaşamda karşılaştığı kişiler, alışılagelmiş nesneler ve mekânların belleğinde bıraktığı imgeleri kullanıyor. Zamanın akıcılığının ardında kalan belirsizlik ve rüya hali, bazen portrelere bazen de gördüğü yerlerden hatırladığı manzara resimlerine dönüşüyor. Ana medyumu boya olan sanatçı işlediği konuları plastik kaygıları göz ardı etmeden rengin ve yüzeyin tüm olanaklarını kullanarak yalın bir dilde ifade etme çabasındadır. Geleneksel malzemelerin yanı sıra, dijital alanlarda da illüstrasyon ve animasyon üzerine çalışan sanatçı, üretimlerine akademik çalışmaları ile birlikte atölyesinde devam ediyor.

Arş. Gör. Dilara Mataracı’nın İstanbul Gelişim Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Grafik Tasarımı Bölümü kadrosuna katılımından dolayı mutluluk duyar, yeni görevinde başarılar dileriz.