Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr


 Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Elemanlarından Yeni Bir Kitap Editörlüğü ve Bölüm Yazarlığı!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Elemanlarından Doç. Dr. Murat Doğan’ın editörlüğünü yaptığı kitapta Arş. Gör. Ayşe Seray Çetin’in de kitap bölümü yayımlandı.

Editörlüğünü Doç. Dr. Murat Doğan’ın yaptığı ‘Gıdalar, Özellikleri, Fonksiyonları ve Mutfak Uygulamaları’ isimli kitabın ilk baskısı yayımlanarak raflarda yerini aldı. Doç. Dr. Murat Doğan’ın editörlüğünü üstlendiği kitapta toplam on altı yazar bulunurken kitap toplamda 13 bölümden oluşmaktadır. Kitapta, Doç. Dr. Murat Doğan’ın bölüm yazarlığının yanı sıra bölüm öğretim elamanlarından Arş. Gör. Ayşe Seray Çetin’in ‘Köpükler’ başlıklı bölümü de yer adı. Çetin, yazdığı bölümde mutfakta kullanılan gıda köpükleri nelerdir, kullanım amaçları ve çeşitleri, mutfak köpüğü yapılırken dikkat edilmesi gerekenler gibi konu başlıklarına yer verdi. Yazılmasına katkıda bulunan yazarların tamamının yiyecek ve içecek sektöründe çalışan şef, gastronomi uzmanı, diyetisyen veya işletmecilerden oluşan kitabın aynı zamanda tüm yazarları Gastronomi ve Mutfak Sanatları lisansüstü programı öğrencileri olarak öne çıkmaktadır.

Kitap Hakkında: “Gıdalar, Özellikleri, Fonksiyonları ve Mutfak Uygulamaları kitabının amacı; yiyecek ve içecek üretiminde ve bu faaliyet sırasında ortaya çıkan deneyimlerin, teorik ve pratik bilgilerin ışığında gıdaların özelliklerini ve fonksiyonlarını açıklamaktır. Kitabın diğer bir hedefi ise gıdaların özelliklerinin ve fonksiyonlarının anlaşılması sayesinde mutfak uygulamalarına katkı sağlamaktır. Kitabımız; kısaca mutfakta yiyecek ve içeceklerin en iyi kalite, lezzet ve görsellikte sağlıklı olarak nasıl hazırlanacağını ve sunulacağını anlatmaktadır. Bu bağlamda kitabın içeriği; aşçıların, gastronomi uzmanlarının, turizmcilerin, gıda teknikerlerinin, diyetisyenlerin ve gıda mühendislerinin çalışma alanlarını kapsamaktadır. Bununla birlikte kitap; Aşçılık, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Turizm İşletmeciliği, Gıda Teknolojisi, Beslenme ve Diyetetik ve Gıda Mühendisliği bölümleri için önemli bir ders kaynağı olacaktır.”
 
Kitabın ilk baskısı için Doç. Dr. Murat Doğan’ı ve bölüm yazarlığı için ise Arş. Gör. Ayşe Seray Çetin’i tebrik eder, akademik çalışmalarında başarılar dileriz!


Haberler

Tüm Haberler