Dr. Öğr. Üyesi Rabiya Saltik, Radyo Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanlığı görevine atandı!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü bölüm başkanlığı görevine, yeni dönemde, Dr. Öğr. Üyesi Rabiya Saltik atanmıştır.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü akademisyenlerinden Dr. Öğr. Üyesi Rabiya Saltik, bölüm başkanı olarak atanmıştır.

Lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimlerini Marmara Üniversitesi bünyesinde tamamlayan Dr. Öğr. Üyesi Rabiya Saltik, 2022 yılı Şubat ayı itibariyle İstanbul Gelişim Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nde görev almaya başlamıştır.

Akademik görevinin yanı sıra bölüm başkanı olarak idari bir görevin sorumluluğunu üstlenen Saltik, görevi ile ilgili görüşlerini belirtti:

“İstanbul Gelişim Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi’nin bir parçası olmaktan çok mutluyum. Radyo Televizyon ve Sinema bölüm başkanlığı görevini önümüzdeki süreçte ben sürdüreceğim. Fakültemiz bünyesinde tarafıma atanan idari görevi layığıyla yerine getirmek önceliğim olacaktır. Bölümümüzün kıymetli öğretim üyeleri, araştırma görevlileri ve öğrencileri ile ilerleyen dönemlerde yeni ve güzel işler ortaya çıkaracağımızı temenni ediyorum. Bu süreçte öğrencilerimizin talep ve isteklerini göz ardı etmeden, çözüm odaklı bir idari işleyişin sürdürülmesi için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Ortak akılla aldığımız kararlar neticesinde öğrencilerimiz için geleceği umutla inşa etmek önceliğimiz olacaktır. İdari görevimin kurumumuz ve bölümümüz adına hayırlı olmasını diliyorum.”

Bu zamana dek ön lisans ve lisans düzeyinde dersler vermiş olan Dr. Öğr. Üyesi Rabiya Saltik’in akademik yayınlarından bazıları şu şekildedir:

Yazılan Ulusal Kitaplar veya Kitaplardaki Bölümler
Devran, Y., Orujova, A. & Saltık, R. (2018). Televizyon Dizilerinde Uyarlamalar: Çalıkuşu Örneği, Televizyon Dizilerinin Keşfi: İçerik, Anlam, İşlev içinde, Editör: Göksun Yenal, Basım Sayısı:1, İstanbul: Kaknüs Yayınları.

Yazılan Uluslararası Kitaplar veya Kitaplardaki Bölümler
Saltik, R. (2018). Consumption Ideology Constructed On Body And Sexualization In Kids Wear Advertisements. In Handbook Of Research On Children's Consumption Of Digital Media (Pp. 301-322). IGI Global.

Uluslararası Bilimsel Toplantılarda Sunulan / Bildiri Kitaplarında Basılan Bildiriler
Saltik, R. (2021). Professional Wedding Shoots As A Happiness Practice Experienced In The Postmodern World And Its Reflections In Social Media. Pearson Journal International Conference On Social Scıences & Humanities-III. (Özet Bildiri / Sözlü Sunum).

Uluslararası ve Ulusal Dergilerde Yayınlanan Makaleler
Kırık, A. M., & Saltik, R. (2018). Sosyal Medyanın Dijital Mizahı: İnternet Meme/Caps. Atatürk İletişim Dergisi, (12), 99-118.
Kırık, A. M., Öztürk, F. E., Saltik, R., & Orujova, A. (2018). Bir Tutum ve Davranış Biçimi Olarak Irkçılığın Pekiştirilmesinde Reklamcılığın Rolü. Asya Studies, 4(4), 15-22.
Saltik, R. (2018). Sosyal Sermaye ve Armağan Ekonomisi Üzerinden Sosyal Medya ve Stalk Olgusu: Instagram Üzerinden Bir İnceleme. Akdeniz İletişim, (30).
Saltik, R. (2022). Sosyal Medyada Nostaljik Hafıza Deneyimleri Olarak Throwback Paylaşımlar. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Araştırma Dergisi, (19), 8-37.
Saltik, R. 21. (2022). Yüzyılda Postmodern Özne Deneyimi Olarak Profesyonel Düğün Fotoğrafı Çekimleri ve Sosyal Medya Etkisi. İstanbul Aydın Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, 14(3), 437-465.