Dr. Öğr. Üyesi Emre Doğan’ın Uygulayıcı Yapımcılığını Üstlendiği Kısa Film Cennet, Kültür Bakanlığı’ndan Destek Aldı

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü akademisyenlerinden Dr. Öğr. Üyesi Emre Doğan’ın uygulayıcı yapımcılığını, Mert ve Berk Sata kardeşlerin yönetmenliğini üstlendiği kısa filmleri Cennet, Kültür Bakanlığı’ndan destek aldı.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü akademisyenlerinden Dr. Öğr. Üyesi Emre Doğan’ın uygulayıcı yapımcılığını üstlendiği kısa film "Cennet" Kültür Bakanlığı’ndan kısa film yapım desteği aldı.

Kısa film alanında verilen en önemli yapım desteklerinden biri olan Kültür Bakanlığı Kısa Film Yapım Desteği’ne bu yıl hak kazanan projelerden Cennet’in uygulayıcı yapımcılığını üstlenen Dr. Öğr. Üyesi Emre Doğan, kendisinin yönettiği Deniz Halleder (2011), Badana (2013), Değer (2018), Sonsuz Zaman İçinde (2019) ve Çoktan Seçmeli (2019) isimli kısa filmlerinin ardından sinema alanında hem akademik hem sektörel çalışmalarıyla adını duyurmuştur. Kısa film festivallerinin kurullarında yer alan, pek çok festivalde jüri olarak da görev yapan Doğan, yapımcılığını ve uygulayıcı yapımcılığını üstlendiği pek çok projeyle de başarı elde etmiştir. Bu projelerden biri olan Cennet, Berk ve Mert Sata kardeşlerin yönetmenliğini üstlendiği kurmaca kısa film projesidir.

Düzen (2013), Bakış Açısı (2014), Yönetmen (2014), TABU’T’ (2014), 7/70 (2014), İhtimal (2015), Kapı (2015), Feyk (2015), Mutavva (2019), Çerçeve (2020) projelerinin ardından Cennet’i geliştiren Berk ve Mert Sata, Kültür Bakanlığı’ndan aldıkları desteğin ardından proje üzerine çalışmalarını sürdürmektedir.

Projede uygulayıcı yapımcı olarak yer alan Dr. Öğr. Üyesi Emre Doğan, projeye ve destek bulma süreçlerine dair görüşlerini paylaştı:

“Öncelikle Türkiye’de özellikle son yıllarda inşa edilen ve kendini gösteren kısa film kültürünün oldukça dışında ve ayrıksı bir senaryoya sahip olan Cennet’in Sinema Genel Müdürlüğü’nden destek alması bizleri çok mutlu etti. Zira senaryonun ‘anlaşılabilirliği’ ile ilgili ciddi endişelerimiz vardı. Gelecekte çok daha büyük işler başaracaklarına neredeyse emin olduğum Sata Biraderler’in bu işin de altından büyük bir başarıyla kalkacaklarına eminim. Bunun yanında filmin yapımcı arayışında TAFF gibi büyük prodüksiyon şirketlerinden olumlu dönüş almamız da sevincimizi ikiye katladı. Umarım önümüzdeki yıllarda festivallerde izleyicilerle buluşacak, kalburüstü bir işe imza atmayı başarırız.”

Projeleriyle elde ettiği başarılarından dolayı Dr. Öğr. Üyesi Emre Doğan’ı tebrik ederiz.