Memnuniyet ve Şikayetleriniz için   İGÜMER

Dr. Öğr. Üyesi Emre Doğan’dan bir yeni bildiri!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Emre Doğan, “Kusur-Kusursuzluk İkiliği Temelinde Estetik İllüzyon Üretimi Krizi: Baudrıllardcı Bir Eleştiri” başlıklı bildiri sunuşunu gerçekleştirdi.
Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Emre Doğan, Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından düzenlenen Uluslararası Sanat Sempozyumu'nun (IARTSYMP: International Art Symposium) üçüncüsünde, “Kusur-Kusursuzluk İkiliği Temelinde Estetik İllüzyon Üretimi Krizi: Baudrıllardcı Bir Eleştiri” başlıklı bildiri sunuşunu gerçekleştirdi.

Bildiri sunuşunda Jean Baurdillard’ın simülasyon kuramına ve kuramda ifade edilen ‘simülakrlar düzeni’nin inşasına yer veren Doğan,  Baudrillard’ın sanat alanına yönelik eleştirilerine de yer vermiştir. Bu noktada Baudrillard’ın ‘kusursuzluk’ kavramının altını çizmiş ve kusurlarından arındırılan sanatın imge ve düş gücünü kaybetmiş olmasını mesele etmiştir.

Çalışmayla, sinemada kendini gösteren teknolojik gelişmeler neticesinde ortaya çıkan ve kusursuz bir deneyim sunmayı amaçlayan yeni medya biçimlerini ve post-sinemaya dair unsurları, Jean Baudrillard’ın düşüncelerinin ve kusur-kusursuzluk ikiliğinin estetik illüzyon üretimine etkisi ışığında ele almış ve Baudrillardcı bir gözlükle estetik illüzyon krizinin niteliklerini değerlendirmiştir.

Dr. Öğr. Üyesi Emre Doğan’ı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.