Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Özel’in Eseri Uluslararası Sergide Yer Aldı!

Haziran ayının son haftasında gerçekleşen Aquila Sanat Çalıştayı’nda üretilen birbirinden değerli eserler 30. Uluslararası Izak Lipovci Sergisi’nin ardından Slovenya'nın Prekmurje Bölgesi’nde yer alan Beltinci Sanat Galerisi'nde de sergilendi. Sergide Türkiye’yi temsilen Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Özel’in eseri de yer aldı.

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Grafik Tasarımı Bölümü (GRA) öğretim elemanlarından Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Özel’in de eserinin yer aldığı Society for the Advancement of Art Aquila Lipovci organizasyonunda, 30. Izak Lipovci 2022 Sanat Çalıştayı kapsamında üretilen eserlerden oluşan sanat sergisinin açılışı Beltinci Sanat Galerisi'nde gerçekleştirildi. Kurucusu Izidor Horvat Izak'ın adını taşıyan ve geleneksel olarak her sene düzenlenen Uluslararası Izak Lipovci Sanat Çalıştayı’nın bu sene otuzuncusu düzenlendi. Çeşitli ülkelerden sanatçıların eserlerinin yer aldığı sergide Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Özel’in eseri ve farklı sanatçılar tarafından üretilmiş birbirinden değerli eserler sanatseverler ile buluştu.

Türkiye’yi Temsil Etti

Lipovci'de bir araya gelen sanatçılar, ilk olarak Beltinci Kalesi'nde 29. çalıştaya katılan sanatçıların eserlerinden oluşan sergiyi ziyaret ettiler. Ertesi gün ise çalıştay kapsamında eserlerini üretmeye başladılar ve üretilen eserler Lipovci köy merkezinde sergilendi. Slovenya’nın çeşitli şehirlerinden sanatçıların eserlerinin yer aldığı sergide Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Özel Türkiye’yi temsil etti.

Beltinci Halk Turizm, Kültür ve Spor Enstitüsü Müdürü Gabrijela Küzma'nın açılış konuşmasını yaptığı sergide, sanat tarihçisi Frank Obal de yer aldı ve konuşma yaptı. Her iki konuşmacı da, geleneksel halk sanatları ve müzik sanatının yanı sıra görsel sanatların da Beltinci Bölgesi’nde kök salmış olması nedeniyle kalıcı bir sergi mekânı ihtiyacına dikkat çekti. Sonrasında, Beltinci Müzik Okulu'ndan armonika sanatçısı olan Gabriel Tikvič organizasyon kapsamında sahne aldı. Armonika dinletisinin ardından ise organizasyon sahibi Jožica Jakob tarafından sergi salonuna geçildi. Birbirinden değerli eserlerin bulunduğu sergide Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Özel’in eseri de yer aldı.

Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Özel’i sergi katılımından dolayı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.