Dış Paydaşlara Müfredatımızı Sorduk!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü, dış paydaşlık ilişkisi kurduğu Akademi Görsak ve apart Sanat Derneği ile çevrimiçi toplantılarda buluştu.
Dış paydaşlık ilişkilerine son derece önem veren ve her yıl bölüm kurul toplantılarında dış paydaşlarını ağırlayarak etkinlik planlamaları yapan Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü, 2022-2023 eğitim öğretim yılı bahar yarıyılında yapmış olduğu dış paydaş toplantılarında gündeme müfredatı taşıdı.

“Ortak Bir Proje Geliştirmek Mümkün”

Akademi Görsak ile yapılan dış paydaş toplantısına kurum adına Serap Durmaz katıldı. Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nden bölüm başkanı Dr. Öğr. Üyesi Emre Doğan, bölüm başkan yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Rabiya Saltik, bölüm akademisyenlerinden Dr. Öğr. Üyesi Önder Paker ve bölüm araştırma görevlileri Okan Kırbacı ve Eda Çekemci katılım gösterdi. Toplantıda Arş. Gör. Okan Kırbacı, bölümün müfredatından ve bölümde açılan yeni derslerden söz etti. Öğrencilerin iş başvurusu konusunda yaşadıkları zorluklara değinen Dr. Öğr. Üyesi Emre Doğan’ın ardından Dr. Öğr. Üyesi Önder Paker, öğrencilerin söz konusu sorunları yaşamamaları ve sektörde var olabilmeleri için projelerinin olması gerektiğini dile getirdi. Bu noktada müfredatta “Proje Geliştirme” dersinin olmasının gerekliliği üzerinde duruldu. Dr. Öğr. Üyesi Emre Doğan’ın var olan “Film Endüstrisi ve Finansmanı” dersinin proje dersine çevrilmesi konusundaki fikri tartışıldı. Görsak Akademi’den Serap Durmaz’ın müfredatın sektöre uygunluğuna dair görüşleri alındı. Durmaz, proje geliştirme konusundaki düşünceleri desteklerken müfredatın sektöre uygun olduğunu vurguladı. Gelecek dönemlerde ortak bir proje geliştirme fikrini ileri sürdü.

“Sektörle İç İçe Olmak Çok Kıymetli”

apart Sanat Derneği ile yapılan dış paydaş toplantısına kurum adına Asuman Türkmen katıldı. Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nden ise bölüm başkanı Dr. Öğr. Üyesi Emre Doğan, bölüm başkan yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Rabiya Saltik, bölüm akademisyenlerinden Dr. Öğr. Üyesi Önder Paker ve bölüm araştırma görevlisi Eda Çekemci katılım gösterdi. apart Sanat Derneği ile birlikte halihazırda yürütülen Uşak Uluslararası Kısa Film Festivali ve Uluslararası Kısa Film, Video ve Fotoğraf Sempozyumu gibi büyük çaplı işlerde öğrencilerin görev alıyor olmalarının aldıkları eğitimin yanında çok büyük bir artı olduğunu vurgulayan Dr. Öğr. Üyesi Emre Doğan, bu işbirliklerinden bölüm olarak alınan memnuniyetin altını çizdi. Asuman Türkmen de benzer şekilde, apart Sanat Derneği’ne ait platformda da yazıları yayınlanan İstanbul Gelişim Üniversitesi öğrencileri olduğundan söz etti ve bundan mutluluk duyduklarını sözlerine ekledi. Müfredatın yanı sıra sektörle bu denli iç içe ve paralel işler yürütüyor olmanın çok kıymetli olduğunu özellikle vurguladı.

Toplantılar dış paydaşlarla güncel gelişmelerin paylaşılması, önerilerinin alınması ve yeni etkinlik/proje planlamalarının yapılmasının ardından sona erdi.