Birinci sınıflara yönelik oryantasyon gerçekleşti

2022-2023 eğitim öğretim yılının başlamasının ardından, İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü birinci sınıf öğrencilerine yönelik oryantasyon toplantısı gerçekleştirildi.
İstanbul Gelişim Üniversitesi J Blok 390 numaralı derslikte yapılan Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü oryantasyon toplantısı, bölüm başkan yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Rabiya Saltik’in açılış konuşmasıyla başladı. Dr. Öğr. Üyesi Rabiya Saltik’in açılış konuşmasının ardından Arş. Gör. Okan Kırbacı sözü devraldı ve başta üniversite ve bölümle ilgili olan yönerge/yönetmelikler, müfredat, dersler, sınavlar, devamsızlıklar, olası sorunlarda takip edilmesi gereken adımlar, Erasmus+, kütüphane gibi konulara genel olarak değindi. Ardından Radyo Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Emre Doğan kendisini tanıtarak öğrencilerle tanıştı. Dr. Öğr. Üyesi Emre Doğan fakülte ve bölüm bazlı olarak düzenlenmesi planlanan etkinlik, atölye, söyleşi, kulüp etkinliklerine konuşmasında yer verdi.

“Oryantasyon Toplantıları Önemli”

Oryantasyon toplantısında bir sunum üzerinden öğrencileri bilgilendiren Arş. Gör. Okan Kırbacı, iki yıldır düzenli olarak tüm birinci sınıf öğrencilerine oryantasyon toplantısı düzenlediklerini belirtti. Ayrıca bahar döneminde de yaz stajı konusunda, staj koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Ali Kemal Çipe ile bir oryantasyon toplantısı gerçekleştirdiklerini aktardı.

Okan Kırbacı, bölüm olarak oryantasyon toplantılarını oldukça önemsediklerini belirterek öğrencilerin bu toplantılarla bilgilendirildiğini ve öğrencilerin bu toplantılar sayesinde pek çok şey öğrendiğini söyledi. Birinci sınıfların bilgilendirilmesinin önemine vurgu yaparak lise pratiklerinden farklı bir ortama gelen öğrencilerin yeni ortama adapte olabilmeleri gereğinin altını çizdi. Radyo, Televizyon ve Sinema bölümünün öğrencelerini önemli birer paydaş olarak gördüğünü kaydeden Kırbacı, bölümde söz sahibi olan öğrencilerle aktif, üretken ve istekli bir dönem geçirmek ve birlikte pek çok farklı aktiviteye imza atmak istediklerini belirtti.

Öğrencilerin üniversite, fakülte ve bölüm işleyişini tanımalarını sağlamak amacıyla gerçekleştirilen oryantasyon toplantısı öğrencilerin soru cevaplarının ardından sonuçlandı. Oryantasyon toplantısının ardından, oryantasyonun yararlı olup olmadığını araştıran bir anket hazırlanarak öğrencilerle paylaşıldı. Anket sonuçlarında ağırlıklı olarak olumlu dönüşler alındı.