Bir Dilek Tut ile Çocukların Hayallerini Gerçekleştiriyoruz!

İstanbul Gelişim Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi ile Bir Dilek Tut Derneği (Make-A-Wish Türkiye) iş birliğinde düzenlenen “Bir Dilek Tut ile Çocukların Hayallerini Gerçekleştiriyoruz” sosyal sorumluluk projesinin birinci etabı olan söyleşi etkinliği 10 Ekim 2022 tarihinde İGÜ Tower Mehmet Akif Ersoy Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
Hayati tehlikesi olan hastalıklarla mücadele eden çocukların dileklerini gerçekleştirme ve bu sayede umut, dayanma gücü ve sevinç duygularını güçlendirme hedefiyle yola çıkan sosyal sorumluluk projesinin birinci etabı olan, öğrencilere proje hakkında bilgi aktarmak üzere düzenlenen söyleşi gerçekleştirildi. İki oturumda gerçekleştirilen söyleşinin birinci oturumunda Dilek Koordinatörü Emrah Gündüz, Make-a-Wish Derneği’nin nasıl kurulduğunu, ortaya çıkış öyküsünü anlattı. İkinci oturumda ise Dijital ve Hayalimi Paylaş Sorumlusu Maide Kaba, Make-a-Wish’in gerçekleştirdiği projelere değinerek üniversite iş birliklerinden bahsetti.

İLK DİLEKTEN MİLYONLARCA DİLEĞE

1980 yılında 7 yaşında lösemi tedavisi gören Christopher James Greicius’un moralini yükseltmek amacıyla polis olma dileğini gerçekleştirmenin Make-a-Wish derneğinin kuruluşunda ilham kaynağı olduğunu belirten Emrah Gündüz, çocukların özellikle bu tarz hastalıklarla mücadele dönemlerinde morallerini yüksek tutmanın ve yaşama dair umut duygularını güçlendirmenin önemli olduğunun altını çizdi. Çocuklarının hayallerine dokunmak için yola çıkan Emrah Gündüz, Make-a-wish derneği’nin günümüzde dünyanın en büyük dilek gerçekleştirme ağı olduğunu söyledi. Bir Dilek Tut Derneği’nin (Make-A-Wish Türkiye) 2000 yılından beri Türkiye’de faaliyetlerini sürdürdüğünü ve 2009 senesinden beri de uluslararası Make-A-Wish ağının bir parçası olduğunu söyleyen Emrah Gündüz, İstanbul Gelişim Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ile birlikte yapılacak projeler için oldukça heyecanlı olduğunu sözlerine ekledi.

SİHİRLİ VE MUTLU ANILAR YARATARAK MORAL SAĞLAMAK İÇİN EKİBİMİZİN BİR PARÇASI OLUN!

Dijital ve Hayalimi Paylaş Sorumlusu Maide Kaba, Make-a-Wish Türkiye iş birliğinde yaptıkları tüm projeleri özetleyerek öğrencileri sihirli ve mutlu anılar yaratarak moral sağlamak için ekibin bir parçası olmaya davet etti. İGÜ GSF iş birliğinde 10 Ekim’de söyleşi ile başlamış olan projenin detaylarını aktaran Maide Kaba, projenin ikinci etabında maratonda koşarken çocuklar için tek bir ses olacaklarını ve toplanan bağışların yine çocukların dileklerini gerçekleştirmek amacıyla kullanılacağını belirtti. Projenin son etabında ise İstanbul Gelişim Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinden oluşan gönüllü bir ekiple “E-Kart Tasarım Atölyesi” düzenleneceğini söyledi.

PROJE MARATON ETABIYLA DEVAM EDECEK!

Bir Dilek Tut ile Çocukların Hayallerini Gerçekleştiriyoruz” sosyal sorumluluk projesinin ikinci etabı 6 Kasım 2022 tarihinde N Kolay 44. İstanbul Maratonu’nda proje yürütücüleri Arş. Gör. Ayten Bengisu Cansever, Arş. Gör. Eliz Mutlu, Arş. Gör. Mustafa Dallı ve Arş. Gör. Tuğçe Öztürk’ün öncülüğünde ve 20 kişilik gönüllü öğrenci ekibinin katılımlarıyla devam edecek. Çocukların dileklerini gerçekleştirmek, farkındalık oluşturmak amacıyla maratonda koşmak isteyen öğrenciler 16 Ekim tarihine kadar kayıt yaptırarak projede aktif katılım sağlayabilecek.