Arş. Gör. Gökçe Uzgören ve Arş. Gör. Merve Karadaban Doktora Atölyesi'ne katıldılar!

Arş. Gör. Gökçe Uzgören ve Arş. Gör. Merve Karadaban, 15-17 Aralık 2023 tarihinde, 9. Kentsel ve Bölgesel Araştırmalar Ağı (KBAM) Sempozyumu bünyesinde Doktora Atölyesi'ne katıldılar.
9.  Kentsel ve Bölgesel Araştırmalar Ağı (KBAM) Sempozyumu bünyesinde gerçekleştirilen “Doktora Atölyesi” kapsamında, Arş. Gör. Gökçe Uzgören “Kısa Süreli Konaklama Platformlarının Politik Ekonomisi: Dijital Çağda Konutun Hiper-Metalaşması Sürecinde Yeni Bir Aktör Olarak Airbnb” konulu doktora tezi üzerinden katılım sağlarken, Arş. Gör. Merve Karadaban ise “Karabük’teki Mekânsal Dönüşümü Sanayinin Yeniden Yapılanması Üzerinden Ele Almak: Karabük Demir Çelik Fabrikası ve Özelleştirilmesi” konulu doktora tezi ile katıldı.

Kent ve Bölgesel Araştırmalar Ağı (KBAM), bilim dünyasındaki iş birliği ve bilgi paylaşımının önemini vurguluyor. Bilim insanlarının ortak çalışmalarını teşvik eden ağ, kent ve bölge konularında araştırma yapan, politika geliştiren ve uygulamalı çalışmalar yapan kişileri bir araya getiriyor.  KBAM, yıllık sempozyumlar ve ek etkinlikler düzenleyerek bilimsel topluluğun etkileşimini artırmayı amaçlıyor. Aynı zamanda genç araştırmacılara destek olmak için doktora atölyeleri düzenliyor.

Bu bağlamda, dokuzuncusu düzenlenen KBAM Sempozyumu'nun ana teması, “yaşanan afetlerin krizlere dönüşmesi sürecinin mekânsal ve toplumsal nedenleri, kurumsal yapılanma, planlama ve mekânsal çalışmaların rolü” olarak belirlenmiştir. Sempozyumda, Türkiye'de planlamanın geçmişi, sorunları ve geleceği detaylı olarak ele alınarak, yeni bir planlama sisteminin geliştirilmesi tartışılmıştır. Fakültemizi temsil eden Araştırma Görevlilerimizin atölyedeki sunumlarında tartışmacılar İzmir Yüksek Teknoloji Üniversitesi’nden Doç. Dr. Mehmet Penpecioğlu ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Sezen Savran Penpecioğlu iken Moderatör Akdeniz Üniversitesi’nden Prof. Dr. Hilal Erkuş olmuştur.

Arş. Gör. Gökçe Uzgören ve Arş. Gör.  Merve Karadaban’ı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.