Memnuniyet ve Şikayetleriniz için   İGÜMER

Arş. Gör. Eda Türkay’dan bir yeni bildiri sunumu!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü akademisyenlerinden Arş. Gör. Eda Türkay, 23.sü düzenlenen Türkiye Film Araştırmalarında Yeni Yönelimler Konferansı’nda bildiri sunumu gerçekleştirdi.
9-11 Mayıs 2024 tarihlerinde düzenlenen, 23. Türkiye Film Araştırmalarında Yeni Yönelimler Konferansı, Sinema ve Ötesi başlığıyla gerçekleşti. Konferansın üçüncü gününde, Arş. Gör. Eda Türkay, “Yeşil Prodüksiyonlar Yaygınlaşırken Sinema Endüstrisine Yönelik Bir Arayış: Sürdürülebilir Bir Gösterim Ağı Mümkün mü?” başlıklı sunumunu gerçekleştirdi.

“Sürdürülebilirliği Tüm Endüstriye Yaymak Önemli ve Gerekli”

Sunumunda son zamanlarda yaygınlaşmaya başlayan yeşil set örneklerini aktaran Arş. Gör. Eda Türkay, dünyada ve Türkiye’de sinema endüstrisi için sürdürülebilir yöntemler geliştiren kurumlara ve oluşumlara da değindi. Ön hazırlık ve prodüksiyon aşamalarının ardından, post prodüksiyon, dağıtım, gösterim, festival ağları gibi süreçlerde de aynı sürdürülebilir izleği takip etmek gerekliliğini vurgulayan Türkay, endüstrinin tüm kollarında çevre dostu uygulamaları tercih etmenin bütüncül bir çıktı sağlamak için önemli olduğunu belirtti.

Arş. Gör. Eda Türkay’ı tebrik ederiz.