Arş. Gör. Eda Çekemci Seti Tamamladı!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nden Arş. Gör. Eda Çekemci’nin yapımcılığını üstlendiği kısa film Aç Açına’nın çekimleri tamamlandı.
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen, 22. İzmir Uluslararası Kısa Film Festivali’nden birincilik ödülü ile ayrılan Aç Açına kısa film projesi, üç gün süren setin ardından post-prodüksiyon süreçlerine başladı.

Yönetmenliğini Ahmet Toğaç, yapımcılığını Eda Çekemci’nin üstlendiği proje, babalarının doğum günü için hazırlık yapan iki kardeşin yaşadığı hayal kırıklığını konu ediyor. Uzun bir hazırlık süreci geçiren ve proje geliştirme platformlarında yer alan Aç Açına için sırada post-prodüksiyon süreçlerini tamamlayarak izleyiciyle buluşmak var.

“Filmi Festival Yolculuğuna Hazırlıyoruz”

Setin oldukça keyifli geçtiğini belirten Arş. Gör. Eda Çekemci, üç gün boyunca dış çekim ağırlıklı bir set geçirdiklerini, neredeyse yok denecek kadar az sorunla seti tamamladıklarını ve bundan ekip olarak büyük mutluluk duyduklarını dile getirdi. Ekipçe güzel bir senkron içerisinde çalıştıklarını söyleyen Çekemci, bu senkronu oluşturmada yaptıkları ön hazırlığın önemini vurguladı. Uzun bir hazırlık süreci geçirmiş olmanın faydalarını sette çok fazla gördüklerini, ekiple öncesinden tanışmış ve mekân keşifleri yapmış olmanın, oyuncularla provalar yapmış olmanın artılarını yaşadıklarını sözlerine ekledi. Bundan sonraki süreçte filmin kurgusunu tamamlayarak festival yolculuğunu başlatacaklarını belirten Çekemci, film için tıpkı set gibi keyifli geçecek bir festival yolculuğu diledi.

Arş. Gör. Eda Çekemci’yi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.