Ahmet Özel’den Yeni Sergi “Duyargalar”

Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Özel’in yeni kişisel sergisi “Duyargalar” 5 Ekim Çarşamba günü, saat 16:00’da F Sanat Galeri’de sanatseverlerle buluşuyor. 12 Kasım 2022 tarihine kadar devam edecek olan sergide usta ressam Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Özel’e ait seçkin eserler izleyicilere sunuluyor.
Resim, porselen, çini, seramik, takı ve dekorasyon gibi çok çeşitli alanlarda faaliyet gösteren ve pek çok sanatçı ve tasarımcıyı sanatseverlerle buluşturan F Sanat Galeri, kişisel/karma sergiler, galeriler ve eğitimlerin gerçekleştirildiği çok amaçlı bir sanatsal faaliyet merkezi olarak varlığını sürdürmektedir. Birçok sanatçıya ev sahipliği yapan galerinin bu seferki konuğu ise İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Grafik Tasarımı Bölümü (GRA) öğretim elemanlarından Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Özel oldu. Özel’in yeni kişisel sergisi “Duyargalar” 5 Ekim-12 Kasım 2022 tarih aralığında Nişantaşı’nda bulunan F Sanat Galeri’de saat 16:00-20:00 aralığında izlenebilecek.

“Resimlerim İnsanı Anlamaya Yönelik Kompozisyonlardır”

Resimlerinde anlattığı ve özellikle kompozisyonlarında değindiği noktalardan bahseden usta ressam Özel,  “resimlerim; insanı, ritüellerini, inançlarını, doğasını, çevresini, onu var eden nesnel ya da nesnel olmayan değerleri anlamaya ve kutsamaya yönelik kompozisyonlardır.” diyerek “Duyargalar” sergisinde yer alan eserlerinin içeriklerinden bahsetti.”

“İnsan ve Tüm Yaratılmışlar Kutsal Oluşumlardır”

Usta ressam Özel, eserlerinin çıkış noktasından bahsederken “insan ve tüm yaratılmışlar; yaradılışın varlık tohumlarını içinde taşıyan, çevresine görünür ya da görünmez duyarga ağlarıyla bağlı kutsal oluşumlardır.” diyerek aslında her sanat dalındaki sanatçılarda da olduğu gibi asıl ilham kaynağının “varoluş”, dolayısıyla insan ve insana ait tüm özellikler olduğunu vurguladı.

Kişisel sergisi için oldukça heyecanlı ve mutlu olduğunu dile getiren Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Özel tüm sanatseverleri kişisel sergisi “Duyargalar”ı görmeye davet ettiğini görüşlerine ekledi.

Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Özel’i kişisel sergi açılışı için tebrik eder, akademik ve sanat hayatındaki başarılarının devamını dileriz.