8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kapsamında “Kadın İstihdamı ve Kadının Toplumdaki Rolü” Başlıklı Panel Gerçekleşti!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) tarafından düzenlenen “Kadın İstihdamı ve Kadının Toplumdaki Rolü” başlıklı panel 8 Mart Çarşamba günü Google Meet üzerinden çevrimiçi olarak gerçekleşti.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) tarafından düzenlenen “Kadın İstihdamı ve Kadının Toplumdaki Rolü” başlıklı panel, mezun öğrencilerimizin katılımı ile 8 Mart Çarşamba günü, saat 11.00-13.00 arası Google Meet üzerinden çevrimiçi olarak gerçekleşti. Grafik Tasarımı Bölümü mezunu Ayşe Aksu, Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü mezunu Selin Sakman, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü mezunu Ruken Göngör’ün katılımcı olduğu panelde, İletişim ve Tasarımı Bölümü, Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Aslı Kasar moderatörlük yaptı. Kadın istihdamı ve kadının toplumdaki rolü konusunu kapsayan panel etkinliği öğrencilerin ve öğretim üyelerinin yoğun katılımları ile gerçekleşti.

“Kadınların iş hayatındaki görünürlüğü gün geçtikçe artmakta”

Digitalcake Digital Agency’de Grafik Tasarımcı olarak çalışan Ayşe Aksu, NTV, Doğuş Yayın Grubu’nda Reji Yayın Operatörü olarak çalışan Selin Sakman ve RGM Design’da firma sahibi ve iç mimar olarak görev yapan Ruken Güngör, iş hayatında kadın olarak var olmak üzerine deneyimlerini paylaştı. Kadınların iş hayatındaki görünürlüğünün gün geçtikçe arttığı yönünde fikirlerini beyan eden katılımcılar, kadının toplumdaki rolü ve iş hayatındaki varlığı üzerine kendi çalışma hayatlarından örnekler paylaştılar. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği panel etkinliği soru ve görüşlerin alınmasıyla birlikte sonlandırıldı.