13 Bin Yıllık Ata Tohumu Kavılca Buğdayı Belgesel Çekimleri Başladı!
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), İletişim ve Tasarımı Bölümü Öğretim Görevlisi ve Yönetmen Ahmet Bikiç Ardahan ilinde belgesel çekimlerine başladı.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), İletişim ve Tasarımı Bölümü Öğretim Görevlisi ve Yönetmen Ahmet Bikiç’in yönetmenliğini üstlendiği belgesel filmde geleneksel tarım ve modern tarım çalışmalarına değinilerek, 13 bin yıllık ata tohumu olan Kavılca buğdayının önemi ve bölgeye katkısı vurgulanacak. Ülkemizde genetiği değişmemiş iki buğday türünden biri olan Kavılca buğdayının 13 bin yıllık geçmişi ile kendine has özelliklerini tohumu içerisinde muhafaza ettiği biliniyor. Zaman içerisinde diğer buğday unlarının üretiminin ve tüketiminin artması ile birlikte geri planda kalan Kavılca buğdayı daha kısıtlı bölgelerde üretilip tüketilmeye devam etmiştir. Bu belgesel film ile birlikte 13 bin yıllık ata tohumu kavılca buğdayının önemi vurgulanarak bir farkındalık oluşturulması amaçlanıyor.
Çekimlerden önce Öğr. Gör. ve Yönetmen Ahmet Bikiç ve ekibi tarafından Ardahan’da çekim yapılacak mekanların keşfi yapıldı. Proje kapsamında çekim mekanlarının belirlenmesinin ardından Ahmet Bikiç yönetmenliğinde Ardahan’da 13 bin yıllık ata tohumu kavılcanın damakta iz bırakan serüveninin çekimlerine başlandı. Bu çerçevede, Birleşmiş Milletler Kalkınma Amaçları içerisinde yer alan açlığı bitirmek, gıda güvenliğine ve iyi beslenmeye ulaşmak ve sürdürülebilir tarımı desteklemek kategorileri bağlamında değerlendirilebilecek belgesel projesinde kavılca buğdayının hikayesi ve bölgeye katkısı aktarılacak.
BELGESEL FİLM PROJESİ BİRÇOK DESTEKLE HAYAT BULUYOR
Türkiye genelinde farkındalık yaratma ve kavılca buğdayının üretimini-tüketimini arttırmayı hedefleyen belgeselin çekimlerine Ardahan’da başlandı. Yönetmenliğinde İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), İletişim ve Tasarımı Bölümü Öğretim Görevlisi – Yönetmen Ahmet Bikiç’in yer aldığı “13 Bin Yıllık Ata Tohumu Kavılca Buğdayı” belgesel film projesi; Ardahan Valiliği’nin, Tarım Orman İl Müdürlüğü’nün, Ardahan Üniversitesi’nin ve Serhat Kalkınma Ajansı’nın destekleriyle hayat buluyor.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü olarak 2024-2025 Güz Dönemi’nde Kariyer Merkezi desteği ile düzenlenen Kariyer Danışmanlığı Etkinliği ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi İç Mimarlık Ve Çevre Tasarımı Bölümü'nden Arş. Gör. Merve Karadaban, İstanbul Gelişim Üniversitesi Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi, Mimarlık (İngilizce) ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), İç Mimarlık Bölümü tarafından düzenlenen “Endüstri 5.0 ve Mimarlık” başlıklı söyleşi, 6 Aralık 2024 tarihinde gerçekleştirildi.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nde “Orman Lezzetleri” ile açık havada farklı pişirme teknikleri üzerine uygulamalı şekilde gerçekleştirilen ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Emre Doğan’ın yeni makalesi yayınlandı.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Grafik Tasarımı Bölümü, sektörle olan bağlarını daha da güçlendirmek amacıyla yeni dış paydaşını büyük bir memnuniyetle karşıladı. ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Müdürlüğü ile Güzel Sanatlar Fakültesi’nin iş birliğiyle ilk kez düzenlenen Uluslararası Sürdürülebilirlik Kısa Film Festivali, üç günlük yoğun ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) genelinde geçtiğimiz hafta, 25-27 Kasım 2024 tarihleri arasında Kurumsal Akreditasyon Programı kapsamında Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) denetimleri gerçekleşti. Güzel Sanatlar Fakültesi’nin ...