“Sürdürülebilir Sektörler Yaratalım Sosyal Sorumluluk Projesi”nin İkinci Etabı Gerçekleşti!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ile Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü araştırma görevlilerinden Arş. Gör. Emel Çirişoğlu, Arş. Gör. Ayşe Seray Çetin ve Arş. Gör. Eda Türkay’ın yürütücüsü olduğu “Sürdürülebilir Sektörler Yaratalım” isimli sosyal sorumluluk projesinin ikinci etabı gerçekleşti.

Arş. Gör. Emel Çirişoğlu, Arş. Gör. Ayşe Seray Çetin ve Arş. Gör. Eda Türkay’ın yürütücülerinden olduğu Sürdürülebilir Sektörler Yaratalım Sosyal Sorumluluk Projesi’nin “Gastronomi Sektöründe Sürdürülebilirlik” başlığıyla ikinci etabı gerçekleşti. Söyleşi, 5 Ocak 2023 tarihinde, Firnas Oditoryum’da düzenlendi.

Türkiye’nin ilk ve tek %100 HoReCa (HOtel, REstoran, CAfe) markası olan Bonna, porselen atıklarını geri dönüştürerek ürettikleri tabaklar ile sürdürülebilir gastronomi sektörüne katkı sağlamaktadır. Bonna Porselen; sürdürülebilirlik hedefi ile doğaya saygılı bir üretim benimsemekte ve her yıl 3 futbol sahası büyüklüğündeki alanı kirlenmekten kurtarmaktadır. Sürdürülebilir gastronomi alanına katkı sağlamayı amaçlayan Bonna markasının Pazarlama Müdürü Esra Atagün Karaduman ile Bonna Ürün Müdürü Sena Serra Çakabey’in konuk olduğu “Gastronomi Sektöründe Sürdürülebilirlik” başlıklı bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşinin moderatörlüğünü ise Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim elemanlarından Doç. Dr. Murat Doğan üstlendi. Söyleşiye gastronomi bölümü öğrencilerinden özellikle GMS351-Gıda ve Sürdürülebilirlik dersini alan 3. ve 4. Sınıf öğlencileri yoğun ilgi gösterdi.

Söyleşi önce, Ürün Müdürü Sena Serra Çakabey’in sunumu ile başladı. Gastronomi sektöründeki yeni trendlerin de üstünde duran Çakabey’in sunumunun ardından ise Pazarlama Müdürü Esra Atagün Karaduman da sunumunu gerçekleştirdi. Sunumların ardından önce moderatör Doç. Dr. Murat Doğan, ardından da öğrencilerimiz katılımcılara sorular yöneltti. Konu ile oldukça ilgili olan öğrencilerin sorularının ardından Doğan katılımcılara plaketlerini takdim etti.

Etkinliğimize katılım sağlayan Sena Serra Çakabey ile Esra Atagün Karaduman’a teşekkür ederiz. Ayrıca etkinliğe ilgi gösteren öğrencilerimize de teşekkür ederiz.