“Sürdürülebilir Sektörler Yaratalım Sosyal Sorumluluk Projesi”nin İkinci Etabı Gerçekleşti!
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ile Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü araştırma görevlilerinden Arş. Gör. Emel Çirişoğlu, Arş. Gör. Ayşe Seray Çetin ve Arş. Gör. Eda Türkay’ın yürütücüsü olduğu “Sürdürülebilir Sektörler Yaratalım” isimli sosyal sorumluluk projesinin ikinci etabı gerçekleşti.
Arş. Gör. Emel Çirişoğlu, Arş. Gör. Ayşe Seray Çetin ve Arş. Gör. Eda Türkay’ın yürütücülerinden olduğu Sürdürülebilir Sektörler Yaratalım Sosyal Sorumluluk Projesi’nin “Gastronomi Sektöründe Sürdürülebilirlik” başlığıyla ikinci etabı gerçekleşti. Söyleşi, 5 Ocak 2023 tarihinde, Firnas Oditoryum’da düzenlendi.
Türkiye’nin ilk ve tek %100 HoReCa (HOtel, REstoran, CAfe) markası olan Bonna, porselen atıklarını geri dönüştürerek ürettikleri tabaklar ile sürdürülebilir gastronomi sektörüne katkı sağlamaktadır. Bonna Porselen; sürdürülebilirlik hedefi ile doğaya saygılı bir üretim benimsemekte ve her yıl 3 futbol sahası büyüklüğündeki alanı kirlenmekten kurtarmaktadır. Sürdürülebilir gastronomi alanına katkı sağlamayı amaçlayan Bonna markasının Pazarlama Müdürü Esra Atagün Karaduman ile Bonna Ürün Müdürü Sena Serra Çakabey’in konuk olduğu “Gastronomi Sektöründe Sürdürülebilirlik” başlıklı bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşinin moderatörlüğünü ise Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim elemanlarından Doç. Dr. Murat Doğan üstlendi. Söyleşiye gastronomi bölümü öğrencilerinden özellikle GMS351-Gıda ve Sürdürülebilirlik dersini alan 3. ve 4. Sınıf öğlencileri yoğun ilgi gösterdi.
Söyleşi önce, Ürün Müdürü Sena Serra Çakabey’in sunumu ile başladı. Gastronomi sektöründeki yeni trendlerin de üstünde duran Çakabey’in sunumunun ardından ise Pazarlama Müdürü Esra Atagün Karaduman da sunumunu gerçekleştirdi. Sunumların ardından önce moderatör Doç. Dr. Murat Doğan, ardından da öğrencilerimiz katılımcılara sorular yöneltti. Konu ile oldukça ilgili olan öğrencilerin sorularının ardından Doğan katılımcılara plaketlerini takdim etti.
Etkinliğimize katılım sağlayan Sena Serra Çakabey ile Esra Atagün Karaduman’a teşekkür ederiz. Ayrıca etkinliğe ilgi gösteren öğrencilerimize de teşekkür ederiz.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü olarak 2024-2025 Güz Dönemi’nde Kariyer Merkezi desteği ile düzenlenen Kariyer Danışmanlığı Etkinliği ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi İç Mimarlık Ve Çevre Tasarımı Bölümü'nden Arş. Gör. Merve Karadaban, İstanbul Gelişim Üniversitesi Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi, Mimarlık (İngilizce) ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), İç Mimarlık Bölümü tarafından düzenlenen “Endüstri 5.0 ve Mimarlık” başlıklı söyleşi, 6 Aralık 2024 tarihinde gerçekleştirildi.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nde “Orman Lezzetleri” ile açık havada farklı pişirme teknikleri üzerine uygulamalı şekilde gerçekleştirilen ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Emre Doğan’ın yeni makalesi yayınlandı.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Grafik Tasarımı Bölümü, sektörle olan bağlarını daha da güçlendirmek amacıyla yeni dış paydaşını büyük bir memnuniyetle karşıladı. ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Müdürlüğü ile Güzel Sanatlar Fakültesi’nin iş birliğiyle ilk kez düzenlenen Uluslararası Sürdürülebilirlik Kısa Film Festivali, üç günlük yoğun ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) genelinde geçtiğimiz hafta, 25-27 Kasım 2024 tarihleri arasında Kurumsal Akreditasyon Programı kapsamında Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) denetimleri gerçekleşti. Güzel Sanatlar Fakültesi’nin ...