“Projeden Uygulamaya: Ömerli’de Bir Villa”

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) İç Mimarlık Bölümleri tarafından düzenlenen İç Mimarlık Söyleşileri #13 öğrencilerinin yoğun katılımı ile gerçekleşti.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) İç Mimarlık Bölümü & İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümleri (TR ve İNG) tarafından ortak düzenlenen İç Mimarlık Söyleşileri'nin on üçüncüsü “Projeden Uygulamaya: Ömerli’de Bir Villa” başlığı ile İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Öğr. Gör. Çiğdem Gök’ün konuşmacı olarak katılımı ile 29 Aralık 2023 Perşembe günü saat 12.00-13.00 saatleri arasında K Blok (Gelişim Tower) Firnas Oditoryumu'nda gerçekleşti.

“Ders Sürecinde Edindikleri Bilgileri Pekiştirmeleri Amaçlandı”

Söyleşi, öğrencilere bahçeli bir mekânda konut-ofis işlevlerini konsept geliştirerek tasarlama ve sunma becerisini kazandırmayı hedefleyen ICM251 Tasarım Stüdyosu I ve IMI221 İç Mimarlık Stüdyosu I derslerini alan öğrencilerin, ders sürecinde edindikleri bilgileri gerçek hayattan somut örnekleri inceleyerek pekiştirmelerine yardımcı olmayı amaçladı.

Bir Uygulama Projesinin Tüm Aşamalarından Detaylıca Bahsedildi

Söyleşide, bahçeli bir mekânda konut mekânsal fonksiyonlarının çözümü, mevcut yapısal şartların analizi, tasarıma aktarımı ve mesleki sunum standartlarına uygun özgün proje tasarımı süreçleri, örnek bir proje üzerinden anlatıldı. Bu kapsamda Öğr. Gör. Çiğdem Gök, İstanbul Ömerli’de 1000 m2’lik bir arsaya konumlandırılmış olan villa projesi (F.U Evi) üzerine bir anlatım gerçekleştirdi. Konut projesinin başlangıcından sonuna kadar olan süreçten bahseden Gök, konut projesinin tasarımı, plan çizim süreçleri, detaylandırma, projenin uygulama safhası ve alt yapı gibi konuları, uygulama sürecinden fotoğraflar, videolar, AutoCAD çizimleri gibi materyaller ile destekleyerek öğrencilere aktardı.