“Mekânlar Çocuklarla Renklenir”

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), İç Mimarlık & İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümlerinin ortak olarak düzenlediği “Anaokulu Öğrencileri ile Sürdürülebilirlik Temalı Renk ve Boyama” projesinin ilk etabı gerçekleştirildi.
İç Mimarlık ve İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı (Tr&İng) Bölümlerinin ortak şekilde, Özel Seyrantepe Masal Ağacı Anaokulu ile sürdürdüğü sosyal sorumluluk projesinin ilk etabı olan “Renkler ve Sürdürülebilirlik” sunumu için İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Öğr. Gör. Minel Kurtuluş, İç Mimarlık Bölümü Arş. Gör. Başak Lale ve İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı (İngilizce) Bölümü Arş. Gör. Mustafa Dallı anaokulunu ziyaret ederek 20 Eylül tarihinde öğrenciler ile bir araya geldi.

“Renkler ve Sürdürülebilirlik”

Öğr. Gör. Minel Kurtuluş’un sunumu ile gerçekleşen etkinliğin ilk aşamasında öğrencilere renkler anlatıldı. Ana ve ara renkler, zıt renkler, doğadan renklerin tartışıldığı sunum, öğrencilerin heyecanlı katılımı ile devam etti. Etkinliğin bu aşamasında ana ve ara renklerin önemi, nasıl oluştukları, renk tonları, renklerin nasıl bir araya geldikleri gibi konulardan bahsedildi. Öğrencilerden örnekler vermeleri istenerek konunun pekiştirilmesi sağlandı.

Daha sonra sunumun ikinci aşamasına geçilerek, çocuklar için sürdürülebilirlik kavramlarına değinildi. Sürdürülebilirlik için çocukların anlayacağı şekilde; “Neler yapılabilir? Nelerden kaçınılmalıdır?” gibi konulardan bahsedildi. Bu aşamada sürdürülebilirlik kavramının öneminden ve Dünya’nın nasıl tehdit altında olduğundan bahsedilerek çocuklara geri dönüşüm, çevre kirliliği, yeşil doğa, çevre sevgisi gibi konuların önemi anlatılmaya çalışıldı. Konular ile ilgili bilgilendirici çizgi filmler izletilerek çocukların konulara olan ilgisinin artması ve görsel iletişim yoluyla kavramalarının pekiştirilmesi sağlandı. Çizgi film izleme aşamasının ardından sunum sona erdi.

“Çalışmalarımıza Devam Edeceğiz”

Öğr. Gör. Minel Kurtuluş, yürütülen sosyal sorumluluk projesinin ilk aşamasının ardından projenin diğer etapları için gerekli bilgilendirmenin gerçekleştirildiğinden bahsetti. Genç kuşakların dünyaya yönelik bir bakış açısı oluşturması gerektiğinden bahsederek henüz küçük yaşlardan itibaren insanların duyarlı birer birey olarak yetişmelerine katkı sağlanması gerektiğini vurguladı. Daha duyarlı, daha bilinçli, sürdürülebilirliği her alanda benimsemiş ve çevre bilinci yüksek bir nesil yetiştirmenin öneminin altını çizerek bu yöndeki çalışmaların sürdürüleceğini belirtti. Projede emeği geçen tüm öğretim elemanlarına ve Masal Ağacı Anaokulu’na teşekkürleri aktararak projenin gelecek etapları için heyecanını vurguladı.