“Konut Tasarımı Üzerine Değerlendirme” Başlıklı Söyleşi Etkinliği Gerçekleştirildi!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), İç Mimarlık Bölümü’nün düzenlediği “Konut Tasarımı Üzerine Değerlendirme” başlıklı söyleşi, 5 Aralık 2023, saat 11.00’de, K Blok Firnas Oditoryum’da gerçekleşti.

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), İç Mimarlık Bölümü’nün düzenlediği, Mimar Hasan Uncuoğlu’nun konuk olarak katıldığı “Konut Tasarımı Üzerine Değerlendirme” başlıklı söyleşi, 5 Aralık 2023, saat 11.00’de, K Blok Firnas Oditoryum’da gerçekleşti. Söyleşiye İç Mimarlık Bölümü’nden öğrenci ve öğretim elemanlarından oluşan yaklaşık 100 kişi katıldı.

Söyleşi, İç Mimarlık Bölümü Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Adem Özer’in açılış konuşmasıyla başladı. Ardından Mimar Hasan Uncuoğlu kendini tanıttı ve sunuşuna başladı. Uncuoğlu ilk olarak, lisans ve yüksek lisans eğitimini Beykent Üniversitesi’nde tamamladığını belirtti ve öğrencilik sürecinden bahsetti. Lisans öğreniminden mezun olduktan sonra yurt içi ve yurt dışında yer aldığı projeleri ve projelerdeki görevlerini görselleri ile birlikte sundu. Zoom Tpo gibi birçok önemli mimarlık ofisinde görev alan Uncuoğlu, yer aldığı projeleri paylaşarak detaylarına değindi.

Konut Projelerinde Tasarım ve Uygulama Aşamaları

Uncuoğlu, sunuşun ikinci kısmında tasarımcı ve uygulayıcısı olarak yer aldığı konut projesinin detaylarına değindi. Projenin müşteri ile birlikte oluşturulma ve malzeme seçim sürecinden bahsetti. Bu iki sürecin son ürüne olan etkisini tasarım görselleri ve sonuç fotoğrafları üzerinden karşılaştırarak açıkladı. Uncuoğlu, sektörde bu gibi durumların sürekli olarak ortaya çıkacağından ve bu durumlarda neler yapılabileceği konusuna dikkat çekti. Söyleşinin son bölümünde öğrencilerden ve öğretim üyelerinden gelen soruları yanıtladı. Sorular çerçevesinde öğrencilere yönelik olarak, geçmişten günümüze konut tasarımlarının dönüşümü, mesleğe yeni başlama sürecinde karşılaşabilecekleri zorluklar ve iyi bir iç mimar olmak için dikkat etmeleri gereken noktalardan bahsetti.

Söyleşiler Sektörden Farklı İsimlerle Devam Edecek

İç Mimarlık Söyleşileri sektörde farklı alanlarda deneyimlere sahip Mimar ve İç mimarları ağırlamaya devam edecek. "Mağaza Tasarımı'nda Konsept Belirleme ve Uygulama" başlıklı söyleşi 19 Aralık’ta Firnas Oditoryum’da gerçekleşecek.