“Kısa Ve…” Etkinlik Serisinin Üçüncüsü “Kısa ve Ucuz” Başlığıyla Gerçekleşti

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü tarafından düzenlenen “Kısa Ve…” etkinlik serisinin üçüncü etkinliği olan “Kısa ve Ucuz”, 21 Aralık Salı günü, yönetmen Uğur Savaş ve yönetmen Doğuş Algün’ün katılımıyla gerçekleştirildi.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi’nin (GSF) organize ettiği ve aralık ayı boyunca her salı günü düzenlenmiş olan ‘Kısa Ve...’ etkinliğinin üçüncüsü ‘Kısa ve Ucuz’ yönetmen/heykeltıraş Uğur Savaş ve yönetmen Doğuş Algün’ün katılımıyla, Dr. Öğr. Üyesi Emre Doğan’ın moderatörlüğünde, 21 Aralık Salı günü, Güzel Sanatlar Fakültesi (E Blok) TUSİ Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

Yönetmen Doğuş Algün’ün ‘Abiye’ filminin gösterimiyle başlayan etkinlikte daha sonrasında yönetmen/heykeltıraş Uğur Savaş’ın ‘Düş ve His’ filminin gösterimi yapıldı. Film gösteriminin ardından söyleşi kısmına geçildi. Söyleşide kısa film yapımında bütçe sorunsalı, düşük bütçeli filmlerin olası içeriksel ve biçimsel tercihleri ve sinemada ön hazırlık gibi konular ele alındı.

Söyleşinin ilerleyen kısımlarında yönetmen Doğuş Algün ve yönetmen/heykeltıraş Uğur Savaş katılımcılara sinema sektörüyle ilgili bilgiler verdi ve bazı ipuçları sundu. Özellikle Radyo, Televizyon ve Sinema bölümü öğrencileriyle İletişim ve Tasarımı öğrencilerinin yoğun ilgisinin gözlemlendiği etkinlik soru-cevap kısmıyla son buldu.

Etkinlik sonunda İstanbul Gelişim Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Radyo, Televizyon ve Sinema bölümü Dr. Öğr. Üyesi Ali Kemal ÇİPE tarafından Uğur Savaş ve Doğuş Algün’e plaket takdim edildi.

Etkinlik bitiminde yönetmen Uğur Savaş ve yönetmen Doğuş Algün fakülte bahçesinde öğrencilerle bir araya geldi ve sohbet etti.

Misafirlerimize ve tüm katılımcılara çok teşekkür ederiz.