“Kısa Ve…” Etkinlik Serisinin İlki “Kısa ve Düşünceli” Başlığıyla Gerçekleştirildi!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü tarafından düzenlenen “Kısa Ve…” etkinlik serisinin ilki “Kısa ve Düşünceli” başlığıyla, 7 Aralık Salı günü, yönetmen Kerem Altın ve yönetmen Ömer Ferhat Özmen’in katılımıyla, Dr. Öğr. Üyesi Emre Doğan moderatörlüğünde gerçekleştirildi.
İstanbul Gelişim Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin organize ettiği ve Aralık ayı boyunca her salı günü düzenlenecek olan ‘Kısa Ve...’ etkinliğinin ilk bölümü ‘Kısa ve Düşünceli’ yönetmen Kerem Altın ve Yönetmen Ömer Ferhat Özmen’in katılımıyla, Dr. Öğr. Üyesi Emre Doğan’ın moderatörlüğünde 7 Aralık Salı günü, Güzel Sanatlar Fakültesi (E Blok) Tusi Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

Yönetmen Kerem Altın’ın ‘Açık’ ve Yönetmen Ömer Ferhat Özmen’in ‘Karganın Aşınan Gagası’ isimli filmlerinin gösterimiyle başlayan etkinlikte, kısa film yapımında katmanlı alt-metin kurulumu, katmanlı duygu/durum inşası, kısa film-uzun film ilişkisi gibi konuları ele alındı.

Etkinlikte, yönetmen Kerem Altın ve yönetmen Ömer Ferhat Özmen katılımcılara sinema sektörüyle ilgili bilgiler verdi ve bazı ipuçları sundu. Yönetmen Kerem Altın, özellikle sık sık basit veya karmaşık mizansenler yaratıp tekâmül ile sürekli bir şeyler çekmenin getireceği faydayı vurgularken, yönetmen Ömer Ferhat Özmen ise kısa filmler çekmek isteyen öğrencilerin Kültür Bakanlığı ve diğer fonlardan faydalanmasına; eğitim süresince okulun sağladığı imkanları, bölüm arkadaşlarından kolayca ekip oluşturmanın avantajını kullanması gerektiğine vurgu yaptı.

Özellikle Radyo, Televizyon ve Sinema bölümü öğrencileriyle İletişim Tasarımı öğrencilerinin yoğun ilgisinin gözlemlendiği etkinlik soru-cevap bölümüyle devam etti.

Etkinlik sonunda İstanbul Gelişim Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Radyo, Televizyon ve Sinema bölümü Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Önder Paker tarafından Kerem Altın’a ve Ömer Ferhat Özmen’e plaket takdim edildi.

Etkinlik bitiminde yönetmen Kerem Altın ve yönetmen Ömer Ferhat Özmen fakülte bahçesinde öğrencilerle bir araya geldi ve sohbet etti.

Misafirlerimize ve tüm katılımcılara çok teşekkür ederiz. Kısa Ve… etkinlikleri, ‘Kısa ve Komik’ başlığıyla 14 Aralık Salı günü gerçekleşecek ikinci etkinlikle devam edecek. Etkinlikler, üniversitemiz öğrencilerine ve üniversite dışından da etkinliğe katılmak isteyen tüm katılımcılara açıktır.