“Kısa Ve…” Etkinlik Serisinin İkincisi “Kısa ve Komik” Başlığıyla Gerçekleşti!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü tarafından düzenlenen “Kısa Ve…” etkinlik serisinin ikinci etkinliği olan “Kısa ve Komik”, 14 Aralık Salı günü, yönetmen Alper Tunel ve yönetmen Berk ile Mert Sata kardeşlerin katılımıyla gerçekleştirildi.
Yönetmen Alper Tunel’in ‘Kimi Sevsem Çıkmazı’ ve Yönetmen Berk ile Mert kardeşlerin ‘Çerçeve’ filmlerinin gösterimiyle başlayan etkinlikte, komedi türünün yapısı, kısa film ve komedi ilişkisi, uyarlama ve kısa film, komedi türünde oyuncu yönetimi konuları ele alındı.

Keyifli söyleşide yönetmen Alper Tunel, katılımcılara oyuncu seçimi, edebî eserler uyarlaması konusunda tavsiyelerde bulunup filminin Cannes Film Festivali sürecinden bahsederken yönetmen Berk ve Mert Sata kardeşler ise, oyuncu yönetimi, oyuncu ve ekipte yer alan kişilerin yaratıcılıklarını gösterecekleri alanlar açmak ve hikayede bilinçli boşluklar bırakmak konusunda tavsiyelerde bulundu. Özellikle Radyo, Televizyon ve Sinema bölümü öğrencileriyle İletişim ve Tasarımı öğrencilerinin yoğun ilgisinin gözlemlendiği etkinlik soru-cevap kısmıyla son buldu.

etkinlik

Etkinlik sonunda İstanbul Gelişim Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Radyo, Televizyon ve Sinema bölümü Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Önder Paker tarafından Alper Tunel’e ve Berk ile Mert Sata kardeşlere plaket takdim edildi.

Etkinlik bitiminde yönetmen Alper Tunel’e ve Berk ile Mert Sata kardeşler fakülte bahçesinde öğrencilerle bir araya geldi ve sohbet etti.

Misafirlerimize ve tüm katılımcılara çok teşekkür ederiz.