“Kadın Eli” Belgeselinin Post-Prodüksiyonu Tamamlandı!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), İletişim ve Tasarımı Bölümü öğretim elemanlarından Öğr. Gör. Ahmet Bikiç’in yönetmenliğini yaptığı “Kadın Eli” belgeselinin post-prodüksiyonu tamamlandı.
Iğdır’da yaşayan ve tarımsal faaliyetlerde öncü kadınların girişimcilik hikayesinin büyük bir titizlikle ele alındığı belgeselde mikroklima özelliğe sahip Iğdır’da yetişen ürünlerin kadın girişimciler tarafından kayısı kurusu, reçel, turşu marmelat gibi eşsiz lezzetlere dönüştürülerek ekonomiye katkı sağlaması anlatıldı. Tarımsal üretim içinde ekonomik kalkınmayı hedefleyen kadınların hayat hikâyelerinin konu edinildiği "Kadın Eli" belgeseliyle, girişimci kadınların sayısının artması hedefleniyor. Iğdır’da yaşayan ve tarımsal faaliyetlerde organik ürünlerin üretimiyle öncü kadınlar ile yapılan belgesel çalışması özellikle kırsal kesimdeki kadınlar için birer rol model olması hedeflendi ve kadınların yaşamda alternatiflerinin olduğu vurgulandı. Kadınların, tarımsal yapılardaki konumu, çalışmaları ve tarımsal yapı içindeki etkileri ele alındı. Belgesel, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, T.C. Ticaret Bakanlığı, Tuzluca Çalışkan Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi katkılarıyla ve İstanbul Gelişim Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi destekleriyle çekildi.

"İstanbul Gelişim Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’ne teşekkürler"

Öğr. Gör. Ahmet Bikiç “Belgeselde emeğin, alın terinin ve binlerce yıllık geleneğin izinde hayat bulan organik ürünlere ve aynı zamanda kadınlara gelecek olmasına, umut olmasına dikkat çekmek istedim” diyerek belgesel hakkındaki görüşlerini dile getirdi. Bikiç, “Kadın Eli belgeseli çalışmamızda emek veren ekip arkadaşlarıma ve destek sağlayan İstanbul Gelişim Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’ne teşekkür ederim” diyerek sözlerini bitirdi.

Öğr. Gör. Ahmet Bikiç’i yönetmenliğini yaptığı belgeselden dolayı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Kadın Eli