“Dinamik Diyalog” Sergisi Sanatseverlerle Buluştu!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Gelişim Sanat Galerisi’nde 3 Nisan 2024, saat 13:00’de açılan, sanatçı Plamen Prodanov’un eserlerinin sergilendiği “Dinamik Diyalog” adlı sergi sanatseverlerle buluştu. Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) tarafından organize edilen, küratörlüğünü Prof. Dr. İsmet Çavuşoğlu’nun yaptığı sergi, 27 Nisan 2024 tarihine kadar ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Gelişim Sanat Galerisi’nde 3 Nisan 2024, saat 13:00’de gerçekleşen açılış konuşmasında Küratör Prof. Dr. İsmet Çavuşoğlu, sanatçı Plamen Prodanov ve sanatına ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

“Plamen Prodanov sanat literatüründe de isminden bahsedilen ünlü bir sanatçıdır. Onun birçok eserinde farklı disiplinleri bir arada görmek mümkündür. Sanatçının Targovişte’nin Devlet Sanat Galerisi Müdürü olarak çalışması, onun Bulgar ve Dünya sanatındaki çağdaş gelişmeleri takip etmesini, ayrıca farklı sanatçılar ve dünya galerileri ile temaslarda bulunmasını sağlamıştır ki tüm bunlar onu etkilemiş olup yaratıcılığına yansımıştır. Sonuç olarak, çağdaş sanatta farklı arayışlar zenginlik olarak karşımıza çıkmaktadır. Çağdaş Bulgar sanatında önemli bir yere sahip olan sanatçı, birçok ulusal ve uluslararası önemli sergilere eserleri ile katılmış olup, Bulgaristan ve Almanya’da önemli kişisel sergiler açmıştır. Onun yapıtları yurtiçi ve yurt dışında, Bulgaristan, Almanya, Fransa, İngiltere, Kuzey İrlanda, Rusya gibi ülkelerin müze, galeri ve özel koleksiyonlarında yer almaktadır.

Son dönem çalışmalarında karenin gücünden de başarılı bir şekilde yararlanmakta olduğu söylenebilir. Prodanov çalışmalarında geometri, simetri, zıtlıkların birlikteliği, eşzamanlılık, basite indirgeme, sembol kullanımları ve stilizasyonu da başarı ile uygulamaktadır. Genelde eserlerinde kullandığı kendine özgü renk ve armoniler ile ifadeyi güçlendirmekle beraber, modern bir imaj yaratma çabasındadır. Prodanov’un tuval resimlerindeki kompozisyon anlayışı, kullandığı dinamik, bazen de soyut elemanlar ve formlar, kendine özgü armoniler ile desteklenerek güçlü bir etki yaratma çabalarını desteklemektedir. Genelde açık kompozisyonlara önem vermekte olup monokrom armonileri başarı ile kullanmaktadır.”

27 Nisan 2024 tarihine kadar ziyarete açık olan sergiye tüm sanatseverleri ve çağdaş sanat meraklılarını bekleriz.

Sanatçı Plamen Prodanov’u kişisel sergi açılışı ve sanata olan önemli katkılarından dolayı tebrik eder, İGÜ Sanat Galerisi’ni tercih ettiği için teşekkürlerimizi sunarız.