“Beçin’den Mavi Vatan’a: Gazi Ahmed Bey” Çekimleri Başladı!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Emre Doğan’ın T.C. Kültür Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen belgesel projesi Beçin’den Mavi Vatan’a: Gazi Ahmed Bey’in çekimleri başladı!

Radyo Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Emre Doğan’ın belgesel projesi “Beçin’den Mavi Vatan’a: Gazi Ahmed Bey”, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün desteklediği 42 proje arasında yer aldı. 178 proje arasından seçilen “Beçin’den Mavi Vatan’a: Gazi Ahmed Bey”, çeşitli medeniyetler tarafından oldukça önemli bir merkez olarak görülen ve Menteşe Beyliği döneminde en parlak devrini yaşayan Beçin Kalesi’ni, Beçin şehrini ve Beçin’in en büyük komutanlarından biri olan Gazi Ahmed Bey’i odağına almaktadır. Beçin’in tarihi, Menteşe Beyliği zamanında Beçin’in ihya edilmesi ve Gazi Ahmed Bey’in bölge ve bölgenin tarihi açısından önemi bu belgeselin odak noktası ve temel motivasyonudur.

“Çekimlere Kampüste Başladık”

Hem akademik çalışmalarıyla hem de projeleriyle öne çıkan Dr. Öğr. Üyesi Emre Doğan, Sinema Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen belgesel projesinin çekimlerine İstanbul Gelişim Üniversitesi kampüsünde başladıklarını ifade etti. Sürecin sonunda herkesi memnun edecek, yetkin bir eser çıkmasını ümit ettiğini belirten Doğan, belgeselin günümüzde dahi önemini ve saygınlığını yitirmeyen Beçin Kalesi’ni ve şehrin komutanı Gazi Ahmed Bey’i odağa aldığını sözlerine ekledi.

“Öğrencilerimizle Çalışmaya Öncelik Tanıyoruz”

Türkiye'nin en önemli arkeolojik çalışmalarının neticesinde detaylarıyla birlikte gün yüzüne çıkan Beçin Kalesi’ni, şehri ve şehrin komutanını izleyiciye aktaracak olan belgeselin çekimleri tüm hızıyla devam ediyor. Çekimlerde öğrencilerin de görev aldıklarını belirten ve aktif olarak yürüttüğü festival ve sempozyum ekiplerinde de öğrencileri ile çalışan Doğan, öğrencilere öncelik tanıdığını ve onlarla çalışmaktan mutluluk duyduğunu sözlerine ekledi.