“100. Yıl Türk Mutfağı” etkinliği gerçekleştirildi!
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü tarafından “100. Yıl Türk Mutfağı” etkinliği gerçekleştirildi.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü tarafından “100. Yıl Türk Mutfağı” etkinliği gerçekleştirildi.
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim elemanlarından Öğr. Gör. Revşen Akay’ın “GMS312 Türk Mutfağı II” dersinde, Şef Ramazan Tahsin Bulut’un da katılımlarıyla 8 Mayıs Çarşamba günü “100. Yıl Türk Mutfağı” etkinliği gerçekleştirildi. Etkinlik, C Blok mutfağı ve C Blok mutfağı bahçesinde dersi alan öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti. Saat 13:00’de başlayan etkinlik saat 14:30’ a kadar devam etti.
Etkinlik kapsamında, Türkiye’nin önde gelen tanınmış lezzetlerinden Türk Mutfağı'nın mihenk taşı olan başlıca yemeklerimiz: zeytinyağlılar, kuru dolma, kuzu çevirme, çorba ve sütlaç, irmik helvası gibi tatlılar hazırlandı. 7 Mayıs günü öğrenciler, dersin hocası ve konuk şef tarafından hazırlıkları yapılan ürünler 8 Mayıs günü pişirilerek ikram edildi.
Etkinliğe İGÜ Rektörü Prof. Dr. Bahri Şahin, Genel Sekreter ve Gastronomi Bölümleri Koordinatörü Doç. Dr. Serdar Çöp, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükran Güzin Ilıcak Aydınalp, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Aslı Albayrak ve Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Murat Doğan başta olmak üzere diğer fakültelerden de dekan ve dekan yardımcıları katılım sağladı.
Etkinlik, dersin hocası Öğr. Gör. Revşen Akay’ın açılış konuşmasıyla başladı. Ardından İGÜ Rektörü Prof. Dr. Bahri Şahin konuşmasını yaparak katkılarından dolayı Şef Ramazan Tahsin Bulut’a plaketini takdim etti. Ardından öğrenciler tarafından hazırlanan ikramlar dağıtılarak tadım gerçekleştirildi. Tadım devam ederken etkinliğe bir yandan canlı müzik eşik etti. Tüm ürünlerin tadımı gerçekleştirildikten sonra etkinliğimiz sonra erdi.
Hazırladıkları lezzetli ikramlar ve bu güzel etkinlik için değerli öğrencilerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü olarak 2024-2025 Güz Dönemi’nde Kariyer Merkezi desteği ile düzenlenen Kariyer Danışmanlığı Etkinliği ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi İç Mimarlık Ve Çevre Tasarımı Bölümü'nden Arş. Gör. Merve Karadaban, İstanbul Gelişim Üniversitesi Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi, Mimarlık (İngilizce) ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), İç Mimarlık Bölümü tarafından düzenlenen “Endüstri 5.0 ve Mimarlık” başlıklı söyleşi, 6 Aralık 2024 tarihinde gerçekleştirildi.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nde “Orman Lezzetleri” ile açık havada farklı pişirme teknikleri üzerine uygulamalı şekilde gerçekleştirilen ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Emre Doğan’ın yeni makalesi yayınlandı.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Grafik Tasarımı Bölümü, sektörle olan bağlarını daha da güçlendirmek amacıyla yeni dış paydaşını büyük bir memnuniyetle karşıladı. ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Müdürlüğü ile Güzel Sanatlar Fakültesi’nin iş birliğiyle ilk kez düzenlenen Uluslararası Sürdürülebilirlik Kısa Film Festivali, üç günlük yoğun ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) genelinde geçtiğimiz hafta, 25-27 Kasım 2024 tarihleri arasında Kurumsal Akreditasyon Programı kapsamında Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) denetimleri gerçekleşti. Güzel Sanatlar Fakültesi’nin ...