“100. Yıl Türk Mutfağı” etkinliği gerçekleştirildi!
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü tarafından “100. Yıl Türk Mutfağı” etkinliği gerçekleştirildi.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü tarafından “100. Yıl Türk Mutfağı” etkinliği gerçekleştirildi.
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim elemanlarından Öğr. Gör. Revşen Akay’ın “GMS312 Türk Mutfağı II” dersinde, Şef Ramazan Tahsin Bulut’un da katılımlarıyla 8 Mayıs Çarşamba günü “100. Yıl Türk Mutfağı” etkinliği gerçekleştirildi. Etkinlik, C Blok mutfağı ve C Blok mutfağı bahçesinde dersi alan öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti. Saat 13:00’de başlayan etkinlik saat 14:30’ a kadar devam etti.
Etkinlik kapsamında, Türkiye’nin önde gelen tanınmış lezzetlerinden Türk Mutfağı'nın mihenk taşı olan başlıca yemeklerimiz: zeytinyağlılar, kuru dolma, kuzu çevirme, çorba ve sütlaç, irmik helvası gibi tatlılar hazırlandı. 7 Mayıs günü öğrenciler, dersin hocası ve konuk şef tarafından hazırlıkları yapılan ürünler 8 Mayıs günü pişirilerek ikram edildi.
Etkinliğe İGÜ Rektörü Prof. Dr. Bahri Şahin, Genel Sekreter ve Gastronomi Bölümleri Koordinatörü Doç. Dr. Serdar Çöp, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükran Güzin Ilıcak Aydınalp, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Aslı Albayrak ve Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Murat Doğan başta olmak üzere diğer fakültelerden de dekan ve dekan yardımcıları katılım sağladı.
Etkinlik, dersin hocası Öğr. Gör. Revşen Akay’ın açılış konuşmasıyla başladı. Ardından İGÜ Rektörü Prof. Dr. Bahri Şahin konuşmasını yaparak katkılarından dolayı Şef Ramazan Tahsin Bulut’a plaketini takdim etti. Ardından öğrenciler tarafından hazırlanan ikramlar dağıtılarak tadım gerçekleştirildi. Tadım devam ederken etkinliğe bir yandan canlı müzik eşik etti. Tüm ürünlerin tadımı gerçekleştirildikten sonra etkinliğimiz sonra erdi.
Hazırladıkları lezzetli ikramlar ve bu güzel etkinlik için değerli öğrencilerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Dekan Yardımcısı ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim elemanlarından Doç. Dr. Murat Doğan’ın yazısı Hotel Restaurant ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nden Arş. Gör. Eda Türkay, kısa film projesi Aç Açına ile 35. Ankara ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Dekan Yardımcılarından ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Murat Doğan’ın “An Investigation into ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) ve Bulgaristan’daki Shumen Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından düzenlenen uluslararası karma resim sergisi, Bulgaristan’ın Nikola Marinov Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluşmaya devam ediyor. ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü ile Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü, Görme Engelliler İçin Sesli Kitap ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencilerinden Elif Kurt ve Feymenur Yılmaz ÇAP yapmaya hak kazandı.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri ve öğretim elemanları 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını mutfakta muffinler yapıp okula ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Gelişim Sanat Galerisi, Grafik Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Nuri Sezer'in sanat ve eğitim alanında 45 yılı aşkın birikimini yansıttığı "YaşArt" ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim elemanı Arş. Gör. Emel Çirişoğlu, Gıda ve Tarım Sektöründe Etki Odaklı ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından düzenlenen “Gelişime İlham Olan Kadınlar Sosyal Sorumluluk Projesi” kapsamında, 30 Ekim 2024'te İstanbul Modern’deki Chiharu Shiota’nın “Dünyalar Arasında” ...