‘İyi’ Filmine 2. Black Cat Award Uluslararası Film Festivali’nde Üçüncülük Ödülü!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencilerinden Kayra Öcal’ın yönetmenliği yaptığı ‘İyi’ isimli kısa film, bu yıl ikincisi düzenlenen Black Cat Award Uluslararası Film Festivali’nde üçüncülük ödülü kazandı.
“İnsanlık, çocuklar ve sinema için sanat” sloganıyla bu yıl ikincisi düzenlenen Black Cat Award Uluslararası Film Festivali’nde finale kalan otuz proje arasından yönetmenliğini İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencilerinden Kayra Öcal’ın yaptığı ‘İyi’ filmi üçüncülük ödülüne layık görüldü.

En iyi film, en iyi kısa film, en iyi belgesel, en iyi animasyon, en iyi deneysel, en iyi episodik, en iyi müzik videosu, en iyi fragman, en iyi hikaye anlatımı gibi kategorilere sahip festivalde en iyi belgesel kategorisinde üçüncülük ödülüne layık görülen film eleştirel ve alegorik bir diller bireyin duyarsızlaşmasına odaklanıyor. Daha öncesinde Lift-off Filmmaker Sessions, First-Time Filmmaker Sessions ve Scout Film Festival Emerging Filmmakers Grant film festivallerinde seçki elde eden filmin yönetmenliğini ve kurgusunu Kayra Öcal üstlendi. Başrolünü Uğur Koldancı, yardımcı oyunculuğunu Çağrı Kurt, Batuhan Çolak ve Elif Hatipoğlu, ses teknisyenliğini Deniz Can Güzel, ışık şefliğini Ayşegül Misafir yaptı.

Öğrencilerimizi başarılarından dolayı tebrik eder, güzel haberlerinin devamını dileriz.