Yeşilin Tonu Belgeseli GSF’de Gösterildi!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nün düzenlediği film gösterimi etkinliğinde Yeşilin Tonu belgeseli gösterildi.
Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü, 2023-2024 güz yarıyılında, Kısa ve…, Çarşamba Atölyeleri, Ustalar gibi etkinlik serilerinin yanı sıra film gösterimi etkinliklerini de düzenlemeye devam ediyor. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği film gösterimi etkinliklerinde bu kez Emre Ahmet Seçmen’in uzun metraj belgeseli Yeşilin Tonu gösterildi. Gösterimin ardından Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Emre Doğan moderatörlüğünde, yönetmen Emre Ahmet Seçmen ile söyleşi gerçekleştirildi.

Yeşilin Tonu: Kardeşçe, Özgürce, Yeşilce

Ordu’nun Mesudiye ilçesine bağlı Yeşilce ve Yeşilyurt beldelerini tarihsel ve sosyolojik açıdan ele alan Yeşilin Tonu, beldelerin mimarisini, coğrafi güzelliklerini ve misafirperverliğini gözler önüne seriyor. Beldelerin kültüründeki tarihi arka plan, yürütülen köy-kent projeleri ile demokrasiye uygun hareket etme çabası, kırsal kalkınma için atılan adımlar gibi önemli meselelerin anlatıya taşınmış olması, belgeseli bir belde tanıtımından çok bir beldenin ve belde kültürünün tanıklığına çeviriyor.

İGÜ Firnas Oditoryumu’nda gerçekleşen gösterim, Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencileri tarafından ilgiyle karşılandı. Öğrenciler, gösterimin ardından belgeselin yönetmeni Emre Ahmet Seçmen’le bire bir konuşma ve sorularını sorma fırsatı buldu. Başta Dr. Öğr. Üyesi Emre Doğan moderatörlüğünde belgeselin yapım öncesi, yapım ve post-prodüksiyon süreçlerine dair deneyimlerini aktaran yönetmen Emre Ahmet Seçmen, akabinde öğrencilerin merak ettikleri soruları yanıtladı. Dr. Öğr. Üyesi Emre Doğan’ın teşekkür konuşması ve Emre Ahmet Seçmen’e plaket takdiminin ardından gösterim sona erdi.

Sayın Emre Ahmet Seçmen’e katılımları için teşekkür ederiz.

Etkinlikler Devam Edecek

Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü etkinlikleri dönem boyu devam edecek. Bir sonraki etkinlik 4 Ocak 2023’te, Kısa ve Deneysel başlığı altında, Firnas Oditoryum’da gerçekleşecek. Çağıl Saydam’ın konuk olacağı etkinlikte kısa filmin deneysel boyutu konuşulacak. Tüm öğrencilerimiz davetlidir.