Yeni Dönem Dersleri Başlıyor!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) öğrencileri için yeni eğitim öğretim yılı 30 Eylül’de başlıyor.
Derslerin 30 Eylül Cuma günü başlayacağı 2022-2023 akademik yılında Üniversitemize yeni yerleşen öğrencilerimize hoş geldin dileklerimizi iletiyoruz. 28 Eylül günü düzenlenecek olan oryantasyon toplantısı ile öğrencilerimizle tanışmayı ve üniversitemizi tanıtmayı heyecanla bekliyoruz. Ara sınavların 19.11.2022 - 27.11.2022 tarihleri arasında gerçekleşeceği dönemde derslerin 06.01.2023 tarihinde sonlanması planlanmaktadır. Derslerin bitiminin ardından sırasıyla 07.01.2023 - 21.01.2023 tarihleri arasında final, 30.01.2023 - 05.02.2023 tarihleri arasında ise bütünleme sınavlarının gerçekleşeceği bilinmektedir.

Yeni Dönemde Eko-Müfredat

2022-2023 güz dönemi Eko-Müfredat kapsamında seçmeli ders havuzuna eklenen yeni derslerle karşılanacak. Bu kapsamda sürdürülebilirliğin önemini vurgulamak ve öğrencileri bilinçlendirmek adına Güzel Sanatlar Fakültesi seçmeli ders havuzuna; Sosyal Sorumluluk ve Sürdürülebilirlik, Ekolojik Okuryazarlık ve Sürdürülebilirlik (İletişim ve Tasarımı), Küresel Çevre Sorunları (İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı), Gıda ve Sürdürülebilirlik (Gastronomi ve Mutfak Sanatları), Sürdürülebilir Tasarım (Grafik Tasarımı), Film ve Eko-Eleştiri (Radyo Sinema ve Televizyon), Kent Kimliği ve Kültürel Sürdürülebilirlik (İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı), Yeşil Bina Tasarımı (İç Mimarlık), Tasarımda Sürdürülebilir Malzemeler (İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı-İngilizce) dersleri eklendiği bilinmektedir.

Yeni başlayacak öğrencilerimiz için yararlı bilgiler:

1.sınıfa başlayacak öğrencilerimiz 28 Eylül’e kadar yabancı dil derslerinden muafiyet sınavına başvurup muaf olma hakkı elde edebilmektedir. Muafiyet sınav sonuçları ise 4 Ekim’de ilan edilecek.

Güzel Sanatlar Fakültesi öğrenci oryantasyon programı 28.09.2022 Çarşamba günü 15.00-16.30 saatleri arasında J Blok Mehmet Akif Ersoy Konferans Salonu'nda gerçekleştirilecektir. Öğrencilerimizin katılım sağlaması önem arz etmektedir.

Öğrencilerimiz için öğretim üyeleri akademik danışmanlık saatleri her bölümün web sitesinde duyuru olarak paylaşılmıştır. Öğrencilerimiz bu saatler içerisinde öğretim üyelerini ziyaret edebilir, sıkıntı yaşadıkları herhangi bir konuda destek alabilirler.

Öğrencilerimize her konuda güncel bilgi ve etkinlikleri takip edebilmeleri için fakülte web sayfamızı ziyaret etmelerini öneriyoruz.

Bölüm Web Sayfaları İçin;

Gastronomi ve Mutfak Sanatları
Grafik Tasarımı
İç Mimarlık
İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı
İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı (İngilizce)
İletişim ve Tasarımı
Radyo Televizyon ve Sinema

Yeni eğitim-öğretim yılında tüm öğrencilerimize başarılar dileriz.