Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr
Memnuniyet ve Şikayetleriniz için   İGÜMER
 Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr


 “Yemeğin Stil Macerası” etkinliği gerçekleştirildi!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü olarak 2024-2025 Güz Dönemi’nde Kariyer Merkezi desteği ile düzenlenen Kariyer Danışmanlığı Etkinliği 26 Kasım Salı günü saat 14:00’da Kariyer Danışmanı Arş. Gör. Ayşe Seray Engin’in danışmanlığında gerçekleştirilmiştir.

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü olarak 2024-2025 Güz Dönemi’nde Kariyer Merkezi desteği ile düzenlenen Kariyer Danışmanlığı Etkinliği 26 Kasım Salı günü saat 14:00’da Kariyer Danışmanı Arş. Gör. Ayşe Seray Engin’in danışmanlığında gerçekleştirilmiştir.

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü olarak, 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılında Bölüm Kariyer Danışmanı olarak Arş. Gör. Ayşe Seray Engin atanmıştır. Bu kapsamda bölümümüzün eski mezunlarından olan Yemek Stilisti Simay Yılmaz ile uygulamalı bir workshop düzenlendi. Etkinlik 16. Kat olan öğrenci alanında yapıldığı için tüm öğrencilere açık şekilde gerçekleştirilmiştir.

Katılımcı Simay Yılmaz; etkinliğin başında önce eğitim ve kariyer hayatına dair kısa bir bilgilendirme sunumu yaptı. Sunumda, İstanbul Gelişim Üniversitesi’nde öğrenciyken katıldığı programlardan (Erasmus, Erasmus+, Akreditasyon Komitesi, GastroArt öğrenci kulübü kurucu üyeliği) bahsetti ve üniversitenin kendi yaşamına kazandırdığı deneyimlerle hakkında konuştu.

Ardından yine aynı sunumda kariyer yolculuğu ve gelişim sürecini anlattı. Kariyerinin yemek stilistliğine giden yolunda aldığı eğitimler ve edindiği deneyimlerden bahsetti. Çalıştığı firmaları, buralarda edindiği deneyimleri ve bu doğrultuda öğrenciler neler yapabilir, kendilerini nasıl geliştirebilir gibi soruları da yanıtlayarak öğrencilerimize tavsiyelerde bulundu. Sunumun ve soru-cevap kısmının ardından kısa bir mola verilerek etkinliğin ikinci kısmına geçildi.

Etkinliğin ikinci kısmı uygulamalı workshop şeklinde gerçekleştirildi. Bu kısımda katılımcı Simay Yılmaz hem GMS bölümünden 1 asistan öğrenci hem de RTS bölümünden 2 tane asistan öğrenci ile çalışmıştır. Uygulama kısmında “Bir yemek nasıl tasarlanır? Tasarım sürecinde sanatsal bakış açısının etkisi nedir? Bir yemeği nasıl estetik hale getirebiliriz?” Gibi soruların örneklerle anlatımı gerçekleştirilmiştir. Yemek tasarımı ve Styling özelinde örneklerle workshop’un desteklenmesi sağlanmıştır. Katılımcı kendi temin ettiği malzemelerle 2 farklı set kurulumu yapmış ve bunların kısa çekim örneklerinin uygulamalı olarak gösterimi sağlanmıştır. Setlerde salata ve bowl hazırlanmış ve bu iki ürün fotoğraflanmıştır. Fotoğraflamayı etkinlik boyunca RTS öğrencileri yapmış olup, GMS öğrencilerine de bu deneyim sunulmuştur. Setlerde farklı kurulumlar için interaktif şeklide öğrencilerden de destek alınmış ve isteyen öğrenci hem set kurulumu yapıp hem de fotoğraflamasını yapmıştır.

Gastronomide yeni bir iş alanı olan yiyecek stilistliği hakkında bilgi edinen ve uygulama yapan öğrenciler etkinliğin sonunda katılımcı ile iletişime geçerek çektiği fotoğrafları göstermek ve sorular sorabilmek için irtibat numarası alarak networklerini genişletme imkânı bulmuştur. Böylelikle kariyer danışmanlığı etkinliği amacına ulaşmıştır.

Etkinliğe katılım sağlayan Simay Yılmaz’a ve ilgi gösteren öğlencilerimize teşekkür ederiz.



Haberler

Tüm Haberler