Yazıdan Sinematografiye Anlatı Sanatları

Üç akademisyen; Dr. Öğr. Üyesi Önder Paker, Doç. Dr. Cengis T. Asiltürk ve Dr. Öğr. Üyesi Ulaş Işıklar bir araya gelerek anlatı sanatlarının tarihsel süreçlerini konuştu.
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Önder Paker, TVGÖR için çekilen, izleyiciye açık söyleşi programında, Doç. Dr. Cengis T. Asiltürk ve Dr. Öğr. Üyesi Ulaş Işıklar ile bir araya geldi.  Yazıdan Sinematografiye Anlatı Sanatları başlıklı söyleşide, alanlarında uzman üç akademisyen keyifli bir sohbet gerçekleştirdi. Tarihsel süreç içinde anlatı sanatlarının yazının bulunuşuyla yeni biçimlere dönüşmesi üzerine yorumlarını paylaşan Paker, Asiltürk ve Işıklar, sinematografik anlatının ülke ve yönetmen sineması üzerindeki etkilerini ele aldı. Örnekler üzerinden ilerlenen söyleşide, izleyicilere pek çok okuma ve izleme önerisi de paylaşılmış oldu.

Söyleşi Çok Yakında TVGÖR Ekranlarında

Anlatı sanatlarının tarihsel akıştaki gelişiminde gelinen noktada sinemanın görsel diliyle ön plana çıkması üzerinde durulan söyleşide yazılı anlatılardan görsel anlatıya doğru uzanan tarihsel dönüşüm takip edildi. Dr. Öğr. Üyesi Önder Paker, hem oyun yazarı hem sinemacı hem de akademisyen kimliğiyle anlatı sanatlarının birçok dalında üretim yapıyor olmasının getirdiği bilgi birikimiyle teorik bilgilerin yanı sıra deneyimlerini de paylaştı. Çeşitli üniversitelerden öğretim üyeleri ve öğrenciler ilgiyle izlediği söyleşi Akademi Görsak Sanat Eğitim Önder Paker Akademi Salonu’nda gerçekleşti. Program önümüzdeki günlerde TVGÖR ekranlarında olacak.

Dr. Öğr. Üyesi Önder Paker, Doç Dr. Cengis T. Asiltürk ve Dr. Öğr. Üyesi Ulaş Işıklar’ın keyifli ve bilgilendirici sohbetini TVGÖR ekranlarından izleyebilirsiniz.